Како да останете здрави на послу?

0
252

Уколико ваш посао не укључује доста физичке активности, тешко је да стално будете здрави. Проблем постаје компликованији уколико радите за компјутером, јер сте тада приморани да сједите сатима у истом положају и гледате у монитор. Међутим, постоје једноставни начини помоћу којих можете пазити на своје здравље током радног времена…

Правите мале паузе

Уколико ваш посао подразумјева то да морате да сједите сатима, обавезно правите мале паузе како бисте се размрдали. Можете да прошетате до тоалета или кафетерије.

Пазите шта и колико једете

Лоша ствар код тога када једете на послу је та да заправо нисте свјесни шта и колико једете. То може да утиче не само на вашу килажу него и на здравље. Уколико вам се заиста једе нешто, потрудите се да то буде неко поврће.

Пијте доста воде

Увијек је важно да уносите доста течности. Када сте у стању мировања и сједите, мислите да нисте жедни, међутим, вашем тијелу је увијек потребна вода.

Радите мале вежбе

И у канцеларији можете да радите мале вјежбе истезања како бисте се опустили и раздрмали.

Смањите унос кафе

Већина људи која доста времена проводи на послу, не може без кафе. Главни разлог је тај јер им пружа неопходну енергију и разбуђује их. Међутим, уколико желите да останете здрави на послу, смањите унос кафе.

Одморите се од монитора

Ваше очи су одраз вашег здравља. Правите кратке паузе како бисте одморили очи. Немојте да их трљате већ уколико можете, мало их наквасите водом.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име