Како постајеш геноцодно-ентитетски фашиста кад цитираш изјаве генерала Расима Делића!

0
359

Коментатор Сафет Б. на (фронтал.ба) оптужује мене, Душана Шеховца, да сам фашиста и да сам  представник фашизма који се свакодневно испољава „у геноцидном ентитету“.

Он ту оцјену да сам геноциднентитетски фашиста  изводи из тога што  „понавља(м) стално једну те исту лаж, у нади да ће се из ње (лажи) изродити истина“

То што он зове „иста лаж“ је моје понављање оног што је написао и нацртао бивши командант Армије БиХ генерал Расим Делић у свом извјештају о неуспјелој војној акције деблокаде Града Сарајева (заједница десет градских општина)  из јуна 1995. године, да постоје на сарајевском ратишту двије борбене линије, запосједна линија опсадних снага ВРС и линија одбрамбених положаја једна насупрот друге, српска и бошњачка, које је он именовао:

  1. вањском опсадном дијелу обруча
  2. опсадном обручу око града Сарајева

Цитирам дио извјештаја генерала Армије БиХ Расима Делића:

“Основна идеја плана операције на деблокади града Сарајева односила се на то да се снажним ударима снага Армије РБиХ на главном правцу напада у првој фази разбију снаге агресора на вањском опсадном дијелу обруча, заузму доминантни и значајни тактички и оперативни објекти, да се на њима уради одбрана на “брзу руку” те да се снага на деблокади града у рејону заузетих објеката консолидују, попуне, освјеже и пријеђу у другу фазу реализације операције.

У другој фази операције планирано је да се са заузетих објеката из прве фазе и са ослонцем на значајне тактичке и оперативне земљишне објекте, те у садејству са снагама изнутра, енергичним ударима разбију снаге Војске РС на опсадном обручу око града Сарајева и изврши његова деблокада барем на једном дијелу Сарајевског фронта. Послије остварених успјеха, а зависно од свеукупне војно-политичке ситуације, наставила би се офанзива АРБиХ у разбијању опсадног обруча на осталим дијеловима Сарајевског фронта.“

Објашњавајући План операције “Сарајево” борбене активности Армије РБиХ на деблокади Града Сарајева, која је, да ли, случајно планирана у вријеме јуна и јула 1995. године генерал је морао бити свјестан да постоје два ратна обруча са малим оштећењима, али треба направити већа оштећења да се обручи у потпуности разбију и да се изврши деблокада барем на једном дијелу Сарајевског фронта.

Оштећења на обручима: Плави путеви, Тунел спаса, Игмански пут, Пут преко Пољина, Пут Семизовац-Средње, Ступ-Доглоди-Блажуј-Кисељак, Сарајево-Вогошћа-Високо, Војковићи-Трново-Рогој, Башћаршија-Пале, Маријин двор-Грбавица.

Добро, признајем да сам више пута изјавио и написао, да су подручја Града Сарајева које је контролисала Војска Републике Српске била у окружењу 1.454 дана, на основу изјава и карти генерала Армије БиХ Расима Делића.

Господо коментатори прошли и будући не оптужујте мене да сам фашиста и лажов само зато што цитирам изјаве других, овом приликом генерала Армије БиХ Расима Делића, са малим размишљањем уз мало логике.

Ако су постојала два опсадна обруча, круга, у Граду Сарајеву, онда је између та два обруча, опсадна круга могло и морало постојати нешто, а у овом случају то је била територија коју је контролисала Војска Републике Српске, која је исто тако била у обручу, опсади.

Аутор: Душан Шеховац

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име