Какво нас вријеме очекује наредних дана

0
1034

У суботу ујутро нас очекује претежно ведро, уз малу до умјерену облачност. Око ријека и по котлинама понегдје пролазна магла.

Током дана претежно суво, сунчано и топлије вријеме. Поподне на југоистоку и југозападу развој облака, али у већини предјела ће остати суво. Краткотрајни пљускови су могући само понегдје у брдско-планинским предјелима.

Вјетар слаб сјевероисточни и источни. Минимална температура ваздуха од 10°Ц до 17°Ц, на југу до 21°Ц. Највиша дневна температура ваздуха од 27°Ц до 31°Ц, на југу до 33°Ц, у вишим предјелима од 23°Ц.

У недјељу (15.07) претежно сунчано и топло вријеме. Током поподнева на југоистоку и југозападу доћи ће до развоја облака који ће само понегдје, углавном у брдско-планинским предјелима, донијети повремене пљускове са грмљавином. Минимална температура ваздуха од 12°Ц до 18°Ц, на југу до 22°Ц. Највиша дневна температура ваздуха од 27°Ц до 33°Ц, у вишим предјелима од 23°Ц, саопштено је из Хидро-метеоролошког завода Републике Српске.

У понедјељак (16.07) сунчано и топло у првом дијелу дана. Током поподнева на западу постепено наоблачење које доноси повремене пљускове са грмљавином, а понегдје ће бити и локалних непогода. Увече и током ноћи облачност захвата и јужне и сјеверне предјеле и доноси јаче падавине. До наредног јутра киша ће се проширити до истока. Минимална температура ваздуха од 12°Ц до 18°Ц, на југу до 21°Ц. Највиша дневна температура ваздуха од 28°Ц до 34°Ц, у вишим предјелима од 24°Ц.

У уторак (17.07) промјенљиво вријеме са повременом кишом. Ујутро облачно са кишом у већини предјела. Средином дана на истоку киша јача уз пљускове са грмљавином, а на сјеверу и западу киша слаби и престаје уз постепено разведравање. Минимална температура ваздуха од 16°Ц до 21°Ц, у вишим предјелима од 13°Ц. Највиша дневна температура ваздуха од 23°Ц до 28°Ц, на југу до 31°Ц, у вишим предјелима од 19°Ц.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име