Какво нас вријеме очекује у наредних седам дана?

0
904

Федерални хидрометеоролошки завод објавио је временску прогнозу за предстојеће двије седмице, а како наводе метеоролози, већих промјена времена у Босни и Херцеговини неће бити.

Пространо антициклонално поље до четвртка (13.09.) на простору Босне и Херцеговине условиће мало до умјерено облачно и сунчано вријеме. Више сунчаних сати очекује се у Херцеговини.

Јутарње температуре кретаће се од 10 °Ц до 15 °Ц у Босни, а у Херцеговини између 15 °Ц и 19°Ц. Максималне дневне температуре очекују се између 25 °Ц и 31°Ц.

У петак (14.09.) и за дане викенда (15 и 16.09.) у Босни су могући краткотајни локални пљускови и грмаљавина. Температуре без значајнијих промјена. Јутарње температуре у Босни од 10 °Ц до 15°Ц, а у Херцеговини до 20 °Ц. Највише дневне температуре између 26°Ц и 31°Ц.

У периоду од 17. септембра, према расположивим моделима наставиће се период стабилних временских прилика на подручју Босне и Херцеговине. Очекује се сунчано и дјелимично облачно вријеме и натпросјечно топло. Максималне температуре у Босни очекују се изнад 25 °Ц, а у Херцеговини око 30 °Ц.

Изузетак чине само висока планинска подручја, гдје се очекују максималне температуре до 16 °Ц, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода, преноси телевизија “N1“.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име