Калашњиков представио електрични аутомобил

0
384

Руски произвођач оружја Калашњиков представио је свој електрични аутомобил и саопштио да том новом технологијом намјерава конкурисати Тесли, Елона Маска, преноси Н1.

Компанија Калашњиков, у свијету најпознатија по бренду аутоматске пушке АК-47, показала је јавности прототип свог елетричног аутомобила ЦВ-1, свјетлоплаве боје и ретро дизајна, на сајму одбрамбене индустрије поред Москве.

Ауто изгледом подсјећа на легендарни тип “москвича” из 70-их година прошлог вијека.

У Калашњикову се хвале да су развили неке високотехнолошке елементе за свој “електрични суперауто”, укључујући и “револуционарни” инвертер. Возило може проћи 350 километара с једним пуњењем.

Развијамо властити концепт електричног супераутомобила, урађеног на основу неколико оригиналних система које смо сами развили. Та ће нас технологија изједначити с глобалним произвођачима електричних аутомобила попут Тесле и претворити нас у њихове конкуренте“,  саопштио је Калашњиков.

Калашњиков већ годинама покушава да прошири свој бренд, па је тако недавно на тржиште пласирао своју модну линију, кишобране и мобилне телефоне.

 

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име