Кћерка погинулог борца штрајкује испред Спомен собе: “Како да дјеци дам ужину”?

1
2111

Гордана Иконић из Рогатице, мајка двоје малољетне дјеце из породице у којој нико није запослен, почела је штрајк испред Спомен собе и зграде општине у овом граду са једним захтјевом – да јој нађу посао, јавио је дописник БН ТВ.

Каже да је њен отац као добровољац погинуо за Републику Српску, а све три његове кћерке никад нису добиле стални посао, а мајка још није стамбено збринута.

Тражим метлу, за метлу се борим годинама. Ишла сам код начелника општине Милорада Јагодића да тражим посао. Одем рано, начелник нервозан каже гдје сам ја данас пристао кад ти мени овако рано дан поквариш. Дођем онда послије посла начелника нема ту, стигнем у току радног времена он има странку, има састанак, стотину изговора. Последњи пут кад сам ушла у његов кабинет рекао ми је да сам пунољетна и да ме више неће примати, да зна мој проблем и да ће ми помоћи. Али, вели, кад не знам. Али од тога не знам сутра не могу дијете послати у школу, сутра не могу рећи дјеци – даћу вам ужину али кад – не знам`, огорчена је Иконићева.

Гордана се не мири с тим да политичари одређују чија ће дјеца бити сита а чија гладна.

Никад се не могу помирити с тим да чланска карта било које партије има предност при запошљавању. Ако је мој отац за ову Републику Српску дао живот, а ја немам ничију карту да ли то значи нема ми посла”, додаје Иконићева.

Њен апел народу пред изборе.

“Народе ово је срамота ако сте упустили до те мјере да нема више ни људства, да се продајете за ситне паре чему да се надамо, каквом бољем сутра”, пита ова жена.

Сазнање да је запослена Иконићева је доживјела прије двије године кад је уз ургенцију борачке организације и тадашњег начелника општине Томислава Пухалца замјењивала радницу на боловању у једној школи. Послије тога опет на улицу. Има укупно двије године радног стажа.

“Пуних 26 година је од како ми је отац погинуо. Одрасле смо као сирочићи надајући се да ћемо кад станемо на своје ноге бар добити посао. А посла за нас нема а за друге има”, истиче Иконићева.

Она је најавила уколико се нико не осврне на њен проблем да ће почети штрајк глађу на истом мјесту.

“Не бојим се ничега ни било кога”, отрестито је поручила ова Рогатичанка.

1 коментар

 1. Koji zapušten i polupan narod.
  Gordana ne traži, nego prosi da joj vlast pronadje posao.
  Nevjerovatno.
  Vlast ne može da zapošljava. Ukoliko to radi, to je kriminal.
  Svi znamo da radi i umijesto da tu vlast kaznimo mi sami postajemo dio korumpiranog sistema.
  Pragmatizam?
  Gordana, ako imaš muža koji ne radi, neka ode opljačataki banku.
  Pare neda da vama i neka se preda.
  U zatvoru ima tri obroka.
  Te pare možeš uložiti u neki posao, ili ako voliš korupciju dati ih nekome iz vlasti da ti podari metlu.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име