Kина донирала војну опрему Босни и Херцеговини

0
119

У Министарству одбране Босне и Херцеговине данас је потписан Анекс Споразума МО БиХ и Министарства народне обране Народне Републике (НР) Kине о војној помоћи за БиХ, а који се односи на кинеску донацију инжењеријских машина за Оружане снаге Босне и Херцеговине.

Анекс Споразума потписали су министар одбране БиХ Марина Пендеш и амбасадор НР Kине у БиХ Ји Пинг.

Анексом је дефинисана спецификациона листа опреме, чија испорука ће се обавити у наредних пет година.

“Ова вриједна донација помоћи ће Оружаним снагама БиХ у обнови својих инжењеријских средстава, која се иначе често користе и као помоћ цивилним органима у случају елементарних непогода“, изјавила је Пендеш.

Захвалила је амбасадору НР Kине на досадашњој сарадњи и изразила спремност да се сарадња ОСБиХ и НР Kине и даље прошири.

Амбасадор Ји Пинг је констатовао да је потписивање овог Анекса резултат успјешне посјете делегације МО БиХ Kини, који је реализован прије двије године.

Драго нам је да можемо помоћи Оружаним снагама БиХ. Посебно се радујемо сарадњи на пољу образовања, али и међународних мировних мисија” рекао је инески амбасадор.

Поред осталих, потписивању Анекса Споразума, присуствоали су и помоћник министра обране за међународну сарадњу Зоран Шајиновић и замјеник начелника Заједничког штаба ОС БиХ за ресурсе генерал мајор Гојко Kнежевић те кинески војни представник бригадир Луо Тиефенг, саопштила је Kанцеларија за односе с јавношћу МОБиХ.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име