Кинеска компанија представила први летећи аутомобил

0
439
Фото: Printscreen/sport.avaz.ba

Информација која ових дана стиже из Кине да та земља ради на летећим аутомобилима побудила је велику пажњу јавности у сусједној Србији, пише б92. Што због идеје да ће човјечанство коначно “полетјети” у својим аутомобилима, а много више због навода предсједника Србије Александра Вучића да је у разговорима с кинеским званичницима тражио начин да Србија у неком виду буде дио тог пројекта..

Иако за просторе Балкана звучи заиста футуристички, компанија у кинеском власништву Terrafugia најављује да ће њихов први летећи аутомобил почети да се продаје 2019. године.

Завршна верзија овог возила има нека корисна унапређења, а захваљујући преузимању од компаније Gilli, власника европске аутомобилске компаније Волво, у пројекту летећег аутомобила дошло је до знатног напретка.

Након година развоја, Terafugia је најавила да ће први модел њиховог летећег аутомобила почети да се продаје негдје током 2019. године.

Која ће му бити цијена, међутим, још се не зна.

Шпекулише се да ће аутомобил бити на хибридни погон. Такође, биће опремљен унапређенијим по питању сигурности литијум-јонским батеријама, док ће унутрашњост одисати спортском елеганцијом с унапријеђеним сједиштима и интерактивним интерфејсом.

Бит ће опремљен и сигурнијим појасевима те зрачним јастуцима.

Ипак, многи детаљи су још под велом тајне.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име