Ко је убио Кнежевића, Марковића, Маузера?

0
2331

Недавно се навршило 20 година од убиства Срђана Кнежевића тадашњег замјеника начелника Центра јавне безбједности Источно Сарајево и ратног команданта јединице ,,Бели вукови”. Породица Кнежевић пита зашто се ни након двије деценије не зна ко је убио Срђана и зашто предсједник Републике Српске није понудио новац и за информације о овом али и осталим неразјашњеним убиствима у Републици Српској.

“Поштујемо намјеру предсједника Републике Српске да понуди новчану награду за информацију о убиству младића Давида Драгичевића”, каже Немања Кнежевић, син покојног Срђана Кнежевића, али пита се зашто Милорад Додик свих ових година није понудио награду за информацију о убиству његовог оца.

,,Мој отац је за живота ушао у легенду. У рату је четири пута одликован. Кад прођете кроз Пале или било који град у Републици Српској сви ће вам рећи ко је био Срђан Кнежевић”, истиче Немања и пита зашто неко жели да се лик његовог оца баци у заборав.

,,Зашто предсједник Републике Српске није помогао у расвјетљавању убиства мог оца? Зашто није помогао да се сазна ко је убио Жељка Марковића? Зашто није помогао да се открије ко је налогодавац убиства Маузера? Да ли су они били небитни људи?”, пита Немања и понавља да треба да се расвијетли убиство младића Давида Драгичевића.

,,Не знам зашто некоме није у интересу да се расвијетли и убиство мога оца? Сем лажних предизборних обећања ништа нисмо добили, а нас занима само истина”, тврди Немања и истиче како нико никада није питао како живи породица покојног Срђана Кнежевића.

,,Нико се никада није запитао како је моја мајка ишколовала мене и брата. Зашто предсједник није понудио 500 хиљада марака да се помогне породицама Срђана Кнежевића, Жељка Марковића и Љубише Савића Маузера”?

Подршку породици Кнежевић дају саборци убијеног Срђана и сви часни борци овог краја. И они подржавају намјеру Милорада Додика, уколико је искрена, да новчаном наградом дође до информација о убиству Давида Драгичевића.

,,Треба помоћи да се открије ко је одузео живот младом човјеку сину нашег саборца, али шта је са откривањем истине о осталим неразјашењеним убиствима? Милорад Додик је прије 12 година дошао на власт обећањима да ће ријешити сва нерасвјетљена убиства у Српској”, каже предсједник Борачке организације,,Илиџански борац”, Горан Шеховац и наставља:

,,Питам предсједника када ће доћи на ред убиство Жељка Марковића, убиство Маузера и убиство нашег команданта Срђана Кнежевића? Такође, желим да га питам из ког буџета ниди пола милиона марака за информације о убиству Давида Драгичевића? Да ли је то новац из Фонда за лијечење болесне дјеце? Да није можда из добити коју оставарују предузећа његове дјеце? Да није можда Додик одлучио да ове године он и премијерка не купују аута ни себи ни својој дјеци ни министрима? Да ли су то средстава из којих ће платити истину о убиству  једног младог човјека”?

Породица Кнежевић и саборци убијеног Срђана истичу да им није намјера да критикују личност предсједника или рад било које институцију Републике Српске. Истичу да их политика не занима већ само истина о томе ко су убице, а ко налогодавци свих неразјашњених убистава у Српској.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име