“Која су то кола боља од москвича?”

0
1915

Ову познату реченицу иза које стоји више идеологија него стварни квалитет аутомобила изговара Бата Стојковић у култном филму “Балкански шпијун”.

Старији обожаваоци аутомобила се сјећају Москвича као симбола издржљивости, чврстоће, али и незаситости када је у питању потрошња горива. Деценијама су се ови аутомобили котрљали нашим друмовима, али свакако је најпознатији био модел “Москвич 2140” који је имао извозну ознаку “Москвич 1500” што је заправо представљало заправо запремину његовог погонског агрегата.

Аутомобили ове марке израђивани су у московској творници АЗЛК-Автомобильный завод имени Ленинского Комсомола тј. аутомобилски завод лењинског савеза комунистичке омладине у буквалном преводу (морам признати прилично незграпан назив) и био је један од симбола моторизације СССР-а заједно са моделима творнице ВАЗ (Лада). Међутим док је Лада била лиценцни модел Фиата 124, Москвич је био оригинално руско чедо.

Москвич 2140 је настао као благи редизајн старијих модела408/412 и спољашњим изгледом се није разликовао пуно од своје “старије браће”. Радило се о веома компактном возилу, произвођеном у неколико верзија са 4, 5 или 3 врата. У самом СССР-у могло се срести и модела који нису били доступни у извозу, а који су опет прилагођавани за типично руске потребе и услове. Све до појаве популарног модела “Алеко” Москвичи ће бити возила са задњим погоном и мотором напријед, уздужно постављеним. Када смо већ код мотора морамо рећи да су у оптицају била два погонска агрегата, УЗАМ-412 и МЗАМ-408 од 75,односно 50 КС.

Велики проблем ових возила је била њихова потрошња горива која је била енормна, нарочито послије нафтне кризе 1973. Такође,притужбе су стигле на антикорозивну заштиту, што је био иначе велики проблем код руских возила. Током 80-тих дошло је до мањих козметичких измјена пластичне маске,стављене су заштитне лајсне на врата и унутрашњост је промјењена са новом инструмент таблом и још неким мањим детаљима. Због тога је и дошло до промјене у нумерацији возила; Москвич 1240СЛ.За извоз је сад ишла варијанта са мотором од 70 КС.Међутим козметичке промјене нису могле да сакрију општу застарјелост конструкције тако да је са појавом новог модела „Алеко“ 1988. престала производња овог аутомобила.

 

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име