Којим аутомобилским брендовима купци највише вјерују?

0
233
Фото: Pixabay

AMCI (Truster Automotive Brand Study) анализирао је у које аутомобилске брендове купци имају највише повјерења.

Студија AMCI је показала да традиционални фокус произвођача према квалитету, задовољству и елиминацији проблема има мало везе с повјерењем клијента у одређену марку.

Напротив, студија показује да се аутомарке морају усмјерити према три основна начела – компетенцији, интегритету и емпатији.

У томе се најбоље сналази Алфа Ромео, марка за коју влада увјерење да стално има проблема са њеним аутомобилима.

Италијански премијум произвођач је освојио 51 од 100 бодова те тако постао луксузна марка којој се највише вјерује.

Повјерење у луксузне брендове

“За то је најзаслужнији нови пословни модел компаније који кориснику даје могућност контроле над његовим стварима интереса”, објашњава Иан Бејвис из AMCI.

Алфа Ромео је иза себе оставио чувени Porsche, Ауди, Мерцедес-Бенз, Волво, Јагуар, BMW.

За утјеху конкуренцији је што је већина луксузних брендова напредовала, једини који су пали на љествици су Тесла, BMW и Инфинити.

Повјерење у брендове за широке масе

С друге стране, у конкуренцији брендова за широке масе најбоље оцјене добила је јапанска Хонда, прије свега због бриге за клијенте током опозива ваздушних јастука Таката.

Највећи позитивни скок остварила је Мазда, а прати је Хјундаи. Обје марке које су увеле нове програме подршке за клијенте.

AMCI је своју студију спровео на око 2.500 власника аутомобила 34 различите марке. Студијом су обухваћени само они власници који су истој марки вјерни бар пет година.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име