Колико је Звезда зарадила од Лиге шампиона?

0
1124

Први пут од оснивања новог формата Лиге шампиона фудбалски клуб Црвена звезда успио је да се домогне групне фазе такмичења.

Само играње у европској елити са собом носи престиж који се не исказује новцем, али је зарада од учешћа у Лиги шампиона незанемарљива.

Након посљедње одигране утакмице у Групи Ц и завршетка европске сезоне можемо да подвучемо црту и саберемо зараду коју је Црвена звезда остварила на име УЕФА бонуса.

Само од пласмана у Лигу шампиона Звезда је инкасирала 15.250.000 евра, а добро је наплатила и сваки од четири освојена бода.

Побједа над Ливерпулом донијела је црвено-бијелима 2.700.000 евра, док је за реми са Наполијем Звезди плаћено 900.000 евра.

Када подвучемо црту, само од учешћа и остварених резултата у овогодишњој Лиги шампиона Црвена звезда је инкасирала 18.850.000 евра.

Цифра ће премашити 20.000.000 евра јер у поменуте цифре није урачунат такозвани маркетинг пул, али ни зарада од продатих улазница, а Звезда не треба заборавити да је три пута напунила стадион “Рајко Митић” у групној фази.

Учешћем у Лиги шампиона увећана је и вриједност играчког кадра, тако да ће финансијски бенефити од играња у елити бити далеко већи од онога што се у првом тренутку може ставити на папир.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име