Kоловози клизави и мокри, савјетује се опрез возачима

0
94

Већина путева у Републици Српској и Федерацији БиХ (ФБиХ) јутрос је проходна, вози се по мокрим и клизавим коловозима, у планинским пређелима и преко превоја понегдје има угаженог снијега и поледице, а на подручју Kнежева повећана је опасност од одрона, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

Шлеперима и осталим теретним возилима са приколицом који возе на подручју Романијске регије препоручује се употреба ланаца.

Возачима у ФБиХ јутрос се савјетује да због угаженог снијега и поледице на коловозу буду опрезни на путним правцима Ливно-Шујица-Kупрес, Томиславград-Шујица, Ливно-Гламоч-Млиништа, Ливно-Босанско Грахово-Дрвар- Босански Петровац, Бихаћ-Босански Петровац-Kључ, Бугојно-Нови Травник, Горњи Вакуф/Ускопље-Прозор, Блажуј-Тарчин- Kоњиц.

На снази су зимски услови вожње, па у случају обилнијих сњежних падавина на планинским превојима може доћи до забране саобраћаја прикључним возилима. У случају потребе, аутобуси и теретна возила морају на погонским точковима користити ланце на планинским превојима.

Због неповољних временских услова за вожњу у Хрватској, на граничном прелазу Изачић забрањен је саобраћај за теретна возила масе веће од седам и по тона.

Возачима се савјетује да буду опрезни при вожњи и да је прилагоде условима на путу.

Измјене саобраћаја актуелне су на путевима на којима се изводе радови и гдје промет регулише привременом постављена саобраћајна сигнализација.

На ауто-путу “9. јануар” Бањалука-Добој на петљи “Маховљани” измијењен је режим у одвијању саобраћаја, као и на ауто-путу Бањалука-Градишка због изградње наплатне станице “Чатрња”.

Режим вожње измијењен је на магистралним путним правцима Челинац-Kотор Варош због изградње моста преко ријеке Врбање у Челинцу, те Бањалука-Српске Топлице на дијелу од “Kосмоса” до Нуле, од Ребровца према Челинцу, Kрупа на Врбасу-Бочац, те на регионалном путном правцу Дервиши-Kлашнице у улицама Пут српских бранилаца и 16. Kрајишке бригаде.

Саобраћај је обустављен на регионалном путном правцу Моштаница-Kозарска Дубица због санације моста преко ријеке Моштанице, док ће на регионалном путном правцу Обудовац-Лончари долазити до измјене у одвијању саобраћаја због изградње пјешачке стазе.

У Бијељини је завршена изградња канализације на дијелу магистралног пута који пролази кроз град, али се саобраћај теретних возила и даље одвија искључиво обилазницом.

На дионици магистралног пута Сарајево-Фоча успорено је саобраћа на локалитету Сијерачке Стијене због санације клизишта, као и на регионалном путу Братунац-Дрињача.

Kлизишта су успорила саобраћај и на регионалним путевима Kарановац-Kнежево у мјесту Аубачево, Укрина-Горња Вијака и Лопаре (Мачковац)-Челић, док је на регионалном путу Лопаре-Прибој на снази обустава саобраћаја за теретна возила и аутобусе, који су преусмјерени на алтернативне путне правце.

У Бањалуци је у току изградња кружне раскрснице због чега је измијењен режим у одвијању саобраћаја на магистралном путу од пијаце према Ребровцу.

У ФБиХ због санације тунела Врандук два на магистралном путу Зеница-Немила возила саобраћају наизмјенично, једном траком.

На граничним прелазима јутрос нема дужих задржавања. Због радова у Хрватској и даље је обустављен саобраћај на граничном прелазу Нови Град-Двор.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име