Коловози мокри и клизави, опрез због јачих удара вјетра

0
111

На путевима у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ јутрос се вози по мокрим и клизавим коловозима, а возачима се скреће пажња на повремено јаче ударе вјетра у централним, западним и југозападним крајевима, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

Преко планинског превоја Борова Глава, на магистралном путу Шуица-Ливно, учестали су изласци дивљих коња на коловоз, посебно у вечерњим часовима, па се возачима савјетује додатни опрез.

На дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина повећана је опасност од одрона камења и земље на коловоз.

Застоја и посебних ограничења нема, осим на дионицама на којима је због санационих радова измијењен режим вожње, који је регулисан привременом саобраћајном сигнализацијом.

На ауто-путу “9. јануар” Бањалука-Добој на петљи “Маховљани” измијењен је режим у одвијању саобраћаја, као и на ауто-путу Бањалука-Градишка због изградње наплатне станице “Чатрња”.

На магистралном путу од Ребровца према Челинцу и од Челинца према Котор Варошу возила саобраћају по измијењеном режиму вожње због радова који се изводе на овим дионицама, као и на магистралном путу Карановац-Црна Ријека гдје је у току санација клизишта.

Због оштећења надвожњака код НИС петрол пумпе у Трну возила саобраћају једном траком на магистралном путу од Приједорске петље према Клашницама и преко надвожњака, док теретна возила не саобраћају преко надвожњака.

Режим вожње измијењен је на магистралним путним правцима Челинац-Котор Варош због изградње моста преко ријеке Врбање у Челинцу, те Бањалука-Српске Топлице на дијелу од “Космоса” до Нуле, на дионици Крупа на Врбасу-Бочац, те на регионалном путном правцу Дервиши-Клашнице у улицама Пут српских бранилаца и 16. Крајишке бригаде.

Саобраћај је обустављен на регионалном путном правцу Моштаница-Козарска Дубица због санације моста преко ријеке Моштанице, док ће на регионалном путном правцу Обудовац-Лончари долазити до измјене у одвијању саобраћаја због изградње пјешачке стазе.

У Бијељини је завршена изградња канализације на дијелу магистралног пута који пролази кроз град, али се саобраћај теретних возила и даље одвија искључиво обилазницом.

На дионици магистралног пута Сарајево-Фоча успорено је саобраћа на локалитету Сијерачке Стијене због санације клизишта, као и на регионалном путу Братунац-Дрињача.

Клизишта су успорила саобраћај и на регионалним путевима Карановац-Кнежево у мјесту Аубачево, Укрина-Горња Вијака и Лопаре /Мачковац/-Челић.

У Бањалуци је у току изградња кружне раскрснице због чега је измијењен режим у одвијању саобраћаја на магистралном путу од пијаце према Ребровцу.

На подручју ФБиХ у току су радови у тунелу Врандук па возила саобраћају наизмјенично на магистралном путу Зеница-Немила.

Када је ријеч о граничним прелазима, јутрос нема дужих задржавања.

Из безбједносних разлога забрањен је саобраћај за теретна моторна возила и аутобусе на граничном прелазу Брчко-Гуња, док је због радова на хрватској страни и даље на снази обустава саобраћаја на граничном прелазу Нови Град-Двор.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име