Компанија из Братунца произвела пиштољ с којим жели продор на свјетско тржиште

0
1474

Компанија ТРБ из Братунца представила је своје нове производе на сајму војне индустрије одржаном крајем јуна у Београду, пише БизнисИнфо.

Један од производа које је компанија представила је полуаутоматски пиштољ РС9 калибра 9×19мм, објавио је портал на енглеском језику који је специјализован за војну индустрију tfb.com.

На видеу који је постављен на овом порталу, Славен Ристић, директор компаније, рекао је да је компанија недавно приватизована и да сада иде на тржиште с новим производима. Он је представио неке од њих.

Један од нових пројеката је машина за деминираје МХ 17 која је, како тврди Ристић, једна од најбољих на свијету.

Компанија је представила и мобилне контејнере за војну или цивилну употребу који могу производити струју и пречишћавати воду. Ови контејнери нарочито су интересантни афричком тржишту, гдје често има проблема с струјом и водом, а гдје ова компанија доста ради.

Иако је некада главна дјелатност фабрике била ремонт наоружања и војне опреме, данас се баве и производњом.

Иначе, развој пиштоља РС 9 је раније најављен и тада је речено да је ријеч о једном од два капитална пројекта чија је реализација у току. Такође је речено да ја пиштољ РС 9 „виза за будућност на иностраном тржишту“ ове компаније.

Технички ремонт Братунац има дугорочне уговоре на период од 10 година са Намибијом и Замбијом. Војна делегација Намибије је прошле године посјетила фабрику и преговарала о проширењу сарадње.

Говорећи за медије у јануару ове године, Ристић је казао да се може с правом рећи да је ово међународна компанија, с обзиром на то да имају централе у Дубаију, Аустрији, Швајцарској.

Сарадници у Братунцу су из Енглеске, Њемачке, Србије, који имају богато искуство у намјенској индустрији и тако наступају на тржишту, рекао је том приликом Ристић.

Како би лакше освајали тржишта, нови власник у модернизацију предузећа уложио је неколико милиона марака.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име