Комшију убио на путу, комшиницу у кући

0
1045

Илија Антуновић (55) и Мара Тадић (72) избодени су на смрт јуче у поподневним сатима у мјесту Горњи Петровићи у Живиницама, а осумњичени за двоструко убиство је њихов комшија Ивица Антуновић (45), који је прво био у бјекству, али је јутос, сат и по након поноћи, ухапшен.

Он је хоспитализиран на Психијатрији у УКЦ Тузла, гдје га чува полиција.

Према информацијама из досадашњег тока истраге и  увиђаја који обављају дежурни тужилац и припадници Сектора криминалистичке полиције МУП-а ТК и ОКП ПУ Живинице,  Ивица је прекјучер око 16.30 на локалном путу, испред своје куће, напао комшију Илију, задао му више убода ножем  и усмртио га. Након тога се дао у бјекство.

“Када је ухапшен, истражитељима и тужиоцу је рекао да је отишао  и у кућу комшинице Маре Тадић (72) те јој је задао више убода ножем и усмртио је. Полиција је пронашла тијело Маре у раним јутарњим сатима”, саопштено је данас из Кантоналног тужилаштва Тузла.

Осумњичени је признао оба убиства, убио их је истим ножем, али мотиви су још непознати.

Према незваничним информацијама, крио се у шуми, гдје га је полиција пронашла.

Тужилац ће издати наредбе за обдукцију тијела, те за друга потребна вјештачења. У току су истражне радње у циљу утврђивања свих околности догађаја.

Како су комшије испричале, Ивица Антуновић је био незапослена особа са психичким проблемима и живио је у породичној кући са родитељима који су се дуго борили са његовом болешћу.

Више пута је био лијечен у Клиници за психијатрију Универзитетског клиничког центра Тузла, а посљедњи пут у Клиници је боравио прије неколико мјесеци и то након што је напао оца којем је, по ријечима комшија, одгризао прст.

Комшије су казале да је многима од њих пријетио и да су га сви избјегавали и плашили се за своју сигурност након његовог повратка из болнице. Убијени Илија му је, како се прича, и рођак.

Једна комшиница, која је жељела остати анонимна, испричала је да је Ивица знао узети камење и гађати комшијске куће из чиста мира и да је недавно ушао у двориште убијене Маре и хтио је тући јер му је сметао лавеж њеног пса.

Комшије су нагласиле да су тада звале полицију, која је наводно казала да није надлежна за такве ситуације.

Овај шокантни случај подсјетио је на крвави злочин који се десио у тузланском насељу Липница када је Томислав Петровић прије десет година убио шест особа, за шта је осуђен на 40 година затвора.

Петровић је у насељу Трстје у Горњој Липници у градском аутобусу хицима из пиштоља убио Драгицу Маркановић, Нику и Мару Петровић те тешко ранио возача Мурсела Чолића.  Након тога убио је Иву Маркановића, Мију и Кају Петровић у њиховим кућама.

У првостепеном поступку, који је вођен у Кантоналном суду Тузла, Томислав Петровић осуђен је на 40 година затвора. Након жалбе Врховни суд ФБиХ је поништио пресуду, Петровића прогласио неурачуњивим те му је одређена мјера обавезног лијечења у одговарајућој психијатријској установи.

Петровић је требало да буде смјештен у Болницу за форензичку психијатрију у Сокоцу, али је привремено, а већ годинама, смјештен у један од стационара КПЗ-а Зеница.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име