Конститутивна сједница комисије за истраживање страдања Срба у Сарајеву

0
115

Чланови независне међународне комисије за истраживање страдања Срба у Сарајеву у периоду од 1991. до 1995. године данас би требало да на конститутивној сједници у Бањалуци анализирају формативне документе и договоре методологију рада, сазнаје Срна.

Формативна документа су једна од најважнијих корака у формирању ове комисије с обзиром на то да је она независна и да њени чланови сами усвајају све своје документе.

Конститутивна сједница независне међународне комисије за истраживање страдања Срба у Сарајеву у периоду од 1991. до 1995. године биће одржана данас у Народној скупштини Републике Српске са почетком у 10.00 часова.

Изјаве за новинаре нису предвиђене, док чланови Комисије не задуже представника који ће убудуће извјештавати јавност о резултатима њиховог рада.

Влада Републике Српске именовала је 7. фебруара чланове двије међународне и независне комисије – за истраживање страдања Срба у Сарајеву од 1991. до 1995. године и страдања свих народа у и око Сребренице од 1992. до 1995. године.

Предсједавајући Комисије за Сарајево је стручњак из Израела Рафел Израели, професор на Јеврејском универзитету и експерт из области историје радикалног исламизма.

Чланови Комисије за Сарајево, осим Израелија, су Волтер Маношек, Дарко Танасковић, Лавренс Арманд Френч, Ђузепе Закарија, Виктор Безрученко и Патрик Барио.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име