Конститутивна сједница Парламентарне скупштине БиХ 6. децембра

0
88

Конститутивна сједница Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ најављена је за четвртак, 6. децембар.

Из Парламентарне скупштине БиХ саопштено је да је дневним редом сједнице предвиђено да посланици, након што дају свечану изјаву, изаберу предсједавајућег и његовог првог и другог замјеника.

Предсједавајући и његова два замјеника се на тим функцијама ротирају сваких осам мјесеци.

Посланици би на овој сједници требало да изаберу и чланове Комисије за припрему избора Савјета министара.

Како је раније најављено, прије одржавања конститутитвне сједнице Представничког дома изабраним посланицима биће уручена увјерења о додјели мандата.

Почетак конститутивне сједнице Представничког дома заказан је за 12.00 часова.

Представнички дом има 42 члана, од којих су двије трећине, односно 28 са територије Федерације БиХ /ФБиХ/, а трећина, њих 14 из Републике Српске.

Представнички дом у наредне четири године чиниће посланици 14 странака, што је за једну странку више него у претходном сазиву.

Из Републике Српске највише изабраних посланика има СНСД – шест, слиједе СДС листа са три и ПДП са два посланика, док ће по једног имати ДНС, СП и СДА.

Када је ријеч о ФБиХ, СДА има осам посланика, странке окупљене око ХДЗ-а БиХ пет, колико и СДП БиХ, ДФ ће имати три посланика, СББ и Нашу странку ће представљати по два посланика, док ће по једног посланика имати Независни блок, Покрет демократске акције – ПДА и А-СДА.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име