Kошарац: Kомшићева пријава промоција политичара кога су изабрали Бошњаци

0
150
Фото: Архивска фотографија

Предсједавајући Kлуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сташа Kошарац изјавио је да ће кривична пријава коју је члан Предсједништва БиХ Жељко Kомшић поднио против предсједавајућег Предсједништва БиХ Милорада Додика проћи као и претходно одбачена Kомшићева пријава.

Апсолутно је законско право припадника Трећег пјешадијског Република Српска пука да на обиљежавању Дана Војске Републике Српске носе униформе оружане силе чију традицију баштине и која је током Одбрамбено-отаџбинског рата одбранила Републику Српску и српски народ”, поручио је Kошарац.

Он је додао да Kомшићева пријава представља популистичку промоцију политичара кога су у Предсједништво БиХ изабрали бошњачки гласови.

Kомшић мора да оправда ту подршку и да се додвори свом гласачком тијелу и у томе је суштина свих његових поступака и изјава“, нагласио је Kошарац у изјави за Срну.

Он је упозорио на то да постоје вјеродостојне информације о томе да је СДА поново инсталисала Kомшића у Предсједништво БиХ како би изазивао кризне ситуације и директно се супротстављао уставним правима Срба и Хрвата, као конститутивних народа у БиХ.

Ако је ико зрео за кривичне пријаве због непоштовања Устава и закона БиХ, онда је то Жељко Kомшић, заједно са онима који су га инсталисали у Предсједништво БиХ”, закључио је Kошарац.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име