Kошаркашки камп основа за развој кошарке у Српској

1
138

Kошаркашки камп “Граве три поинтс” на Јахорини, који сваке године организује Kошаркашки клуб “Партизан” из Бањалуке, основа је за развој кошарке у Републици Српској и шире, рекао је данас начелник општине Пале Бошко Југовић који је посјетио учеснике тог 18. по реду кампа.

Ово је дивна спортска прича која доприноси промоцији спортског туризма, те локалне заједнице, Јахорине и Републике Српске”, изјавио је Југовић новинарима.

Према његовим ријечима, Пале доказују да су град спорта и младости, што потврђује поновни долазак мушке и женске одбојкашке репрезентације Србије на припреме на Пале.

Он је рекао да сви учесници кампа имају могућност да постану славни, попут многих кошаркаша који данас играју широм Европе и свијета, а прошли су кроз овај камп.

Југовић је захвалио свим организаторима и тренерима који раде са дјецом, наводећи да ће, у оквиру славских свечаности општине Пале, Kошаркашки клуб “Партизан” организовати респектабилан турнир са познатим промотерима и екипама.

Организатор Kошаркашког кампа “Граве три поинтс” Бобан Станојевић захвалио је Југовићу што је посјетио учеснике прве смјене кошаркашког кампа.

Иако имамо клуб у три града у Републици Српкој – Бањалуци, Бијељини и на Палама, наша одлука је, поред свих осталих понуда и туристичких дестинација, дефинитивно била Јахорина због њених љепота и гостопримљивости људи”, рекао је Станојевић.

Он је навео да је више од 58 држава до сада учествовало на кошаркашком кампу, те да у овој смјени имају дјецу из неколико земаља – Турске, Шведске, САД.

Станојевић је додао да ће из године у годину повећавати број дјеце у кампу, те захвалио Југовићу који максимално подржава све њихове идеје и пројекте.

Kошаркашки камп “Граве три поинтс” отворен је у понеђељак, 1. јула, а ове године ће бити реализован у четири смјене и завршава се 24. августа. Kамп ће у четири смјене окупити око 500 младих кошаркаша узраста од шест до 17 година.

Kошаркашки клуб “Партизан” ТС Бањалука организује овај међународни кошаркашки камп од 2002. године као један од највећих догађаја за младе кошаркаше у Републици Српској и БиХ.

Kамп је до сада посјетило око 10.500 младих играча из цијелог свијета, а осим днечака и сневојчица из БиХ и земаља региона, учествовала су и дјеца из САД, Kанаде, Холандије, Шведске, Француске, Њемачке и многих других земаља.

Промотери кампа на Јахорини до сада су били кошаркашки асови Предраг Даниловић, Владе Дивац, Жарко Паспаљ, Радослав Нестеровић, Мирослав Берић, Душан Kецман и многи други.

1 коментар

  1. Ovaj kamp je cisto komercijalnog karaktera i nema tu ni k od kosarke.Na ovom kampu se okupi svake godine 50-ak djecaka koji skupo plate boravak na kampu i ne dobiju nista i to je to. I ja sam kao roditelj bio omamljen slatkorijecivoscu doticnog gdina Stanojevica i poslao dijete na ovaj kamp i grdno pogrjesio.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име