Крај финансијске блокаде – Усвојен буџет Федерације БиХ за ову годину

0
114
Фото: klix.ba

Делегати Дома народа Парламента Федерације БиХ усвојили су буџет за 2019. годину, раније усвојен у Представничком дому, у износу од 2,65 милијарди КМ.

Буџет је усвојен са 49 гласова “за”, једним “суздржим” и ниједним “против”. Делегати су након гласања о приједлогу буџета изгласали закон о извршењу буџета са 51 гласом “за” и ниједним против, пише Клиx.ба.

Премијер Федерације БиХ у техничком мандату Фадил Новалић је образложио Приједлог буџета ФБиХ за 2019. годину, да би делегати током расправе његово образложење шаљиво окарактерисали као хвалоспјев који упућује на то да је Федерација БиХ попут Швајцарске.

Посланик Звонко Марић је казао да приједлогом буџета за 2019. годину неће бити задовољна ниједна категорија, напомињући да је окончање финансијске кризе у Федерацији Босне и Херцеговине једини разлог због којег ће га подржати.

Приједлог буџета за 2019. годину усвојен је на сједници Представничког дома Парламента Федерације БиХ одржаној 9. јануара 2019. године и подржали су га заступници СДА, ХДЗ-а БиХ, ХДЗ-а 1990, СББ-а, А- СДА, ПДА, као и један заступник НБ-а Елмедин Володер.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име