Круна каријере за Тању Каришик Кошарац – Треће олимпијске игре

0
528

Двадесетседмогодишња Тања Каришик Кошарац из Скијашког клуба “Романија” са Пала трећи пут ће учествовати на Зимским олимпијским играма. Она напомиње да је први пут учествовала на Зимској олимпијади у Ванкуверу 2010. године, затим у Сочију 2014, а сада ће бити учесник у јужнокорејском Пјонгчангу, што представља врхунац њених резултата.

“Тамо ћу наступити у смучарском трчању у дисциплини 10 километара слободним стилом. Што се тиче саме трке, не бих унапријед ништа говорила. Као што је већ познато, тамо су само најбољи од најбољих и никад се не зна, али пружићу свој максимум”, каже Тања.

Према њеним ријечима, поносна је на све што је постигла, јер није било лако, с обзиром на то да су тренинзи свакодневни, дуги и напорни, те захтијевају много одрицања на другим пољима.

Кошарчева наглашава да ће са њом на Зимске олипијске игре поћи и колега Младен Плакаловић, док ће се у алпском скијању из БиХ такмичити Емир Локмић и Елведина Музаферија.

Тања Каришик Кошарац активно тренира биатлон и смучарско трчање од 2003. године у Скијашком клубу “Романија” са Пала.

У својој колекцији има 50 медаља и пехара. Учесница је пет зимских свјетских првенстава у биатлону, три љетња и три свјетска првенства у смучарском трчању и једини је стални учесник трка свјетског купа и купа Међународне биатлонске организације /ИБУ/, те побједник многих међународних трка Међународне скијашке федерације /ФИС/.

“Највећу подршку пружа ми породица и тренер Томислав Лопатић. На нашим просторима немамо адекватне услове за тренирање, па због тога путујемо у друге државе на припреме, наравно, колико нам финансије то дозвољавају”, наводи Кошарчева.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име