КУД „Братство“ Војковићи: Амбасадори нашег града

0
559

Културно умјетничко Друштво “Братство”, основано је 2013. године, на подручју општине Источна Илиџа, а града Источно Сарајево. Броји око 120 чланова распоређених у више секција.

КУД “Братство” је један од ријетких амбасадора свога града. На најбољи могући начин представља мјесто и град из кога долази.

Од 28. до 30.7.2017. године учествовало је на “Левачком поселу” у организацији КУД-а “Левач” из Рековца (Србија). Поред “Братства” учествовали су  КУД “Славуј” из Грачанице (Косово) и домаћини.

Подмладак КУД-а “Братство” је  2. 8. 2017. учествовало на увеличавању крсне славе цркве Св. Илије у Илијашу.

На позив УГ “Жене женама Коњиц”, 4. 8. 2017. године,су учествовали на 17. “Коњичкој Сахари”, манифестацији коју је испратило преко 5000 гледалаца. На манифестацији је учествовало преко 25 Друштава, како из БиХ, тако и из Украјине, Бугарске, Турске и Албаније. КУД “Братство” је било једини представник из Републике Српске.

“Није тешко бити на челу КУД-а, гдје се сваки појединац неизмјерно труди. Као ни на челу Друштва, гдје су дјеца спремна прихватити сличности и разлике између народа из БиХ, па тако и шире. Битно је да дјецу изведемо на прави пут, то је уз очување културне баштине и најбитнији циљ”, каже  Биљана Ристић, предсједница КУД-а “Братство”

Неизмјеран је рад и труд поменутог Друштва, које се овом приликом захваљује организаторима манифестација.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име