Купујете ли и ви „крадене“ парфеме од локалног „шанера“?

0
1466

Постоји велики број особа које продају парфеме по фирмама, на интернету па чак и улици тврдећи да се ради о оригиналима. О каквим парфемима се ради?

Најчешће су парфеми донесени из Источних земаља који тамо коштају неколико долара, а овдје се продају као оригинали. Проблем код ових парфема је да су то у ствари фалисификати познатих марки парфема који не трају дуго али мирисом подсјећају на оригинал.

Код оваквих парфема се мало више осјети алкохол и проценат правог мириса у њима је мањи него што би требао да буде.

Постоје фирме које се баве производњом база познатих брендова парфема који се купује “на литре”, а касније се у собама и малим радионицама мијешају са алкохолом и другим базама да би се добио парфем који подсјећа на оригинал.

Препродавцима оваквих парфема је највећи проблем био набавити бочице и оригинална паковања. Али сада је и тај проблем ријешен јер постоје фирме на Истоку које се баве израдом амбалаже за разне парфеме које можете купити по смијешним цијенама.

Управо такви парфеми се појављују код нас и цијене су нешто повољније него у радњама, али такви парфеми су, по квалитету који пружају, прецијењени.

Чак и појединим парфимеријама се продају овакви парфеми и лако их је препознати баш због алкохолне базе која се лако осјети када се парфем помирише.

Зато, ако већ желите да купите парфем, гледајте да га купите у продавницама где се провјерено продају оригинали. Иако је цијена мало већа, бар знате да ћете добити квалитет.

Интересантно је да, када год питате одакле им парфеми, продавци ће вам рећи да је то шанирана (крадена) роба или да се ради о тестерима који су кришом изнесени из продавнице.

Наравно, ово је ортодоксна лаж. Често су тестери редовни парфеми које продавнице отворе да би купци могли осјетити мирис који ће потенцијално купити.

Такође, ако знамо да се дневно код нас прода на стотине парфема, зар је неко луд да повјерује да се негдје у иностранству толико краду парфеми да задовоље тржиште и то не само код нас него и у свим осталим земљама Балканског полуострва.

Оно што људи не знају је да лажни парфеми могу имати опасне нуспојаве за кожу и могу стварно наштетити здрављу.

Ми људи имамо осјетљиву кожу, осјетљив њух, те смо склони алергијама, а понекад и различитим реакцијама на различите хемикалије. Ако је у питању лажни парфем, можете искусити нуспојаве попут:

– главобоље и мигрене

– проблем са синусима

– сврабеж

– осип

– осјећај печења на кожи

– респираторне проблеме

Размислите мало о томе прије него поново контактирате свог “шанера”.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име