„Легенда о Коловрату“ је прича о јунаштву обичног човјека

0
710

У биоскопе стиже епска прича „Легенда о Коловрату“, о легендарној борби из богате руске историје у којој малобројни неустрашиви ратници бране своју земљу од хиљада добро обучених војника.

Филм је за непуне двије недеље у Русији погледало преко два милиона људи и већ сада је озбиљан кандидат за најгледанији руски филм у историји. Ово је прича о храбрости, издржљивости и пожртвованости, али и о истинским херојима.

Херој је обичан човјек или жена, који прихвата проблеме, суочава се с њима, који преузима одговорност за све у животу и ко не тражи лакши начин да дође до рјешења. Херој није херој због неких посебних моћи, већ због посебне снаге воље да се уздигне у тешким моментима. То је поента јунаштва. Ово је филм о одговорности, о тренутку доношења одлуке која ће ти промијенити живот. Такав тренутак се свима догађа у животу“, рекао је о свом лику Илија Малаков, који игра Коловрата.

Према ријечима извршног продуцента филма, Павела Степанова, Коловрат је истински руски ратник, ријешен да брани своју земљу, свој дом и породицу, без обзира на последице и јачину непријатеља.

Ово је огроман пројекат, великих улагања, и апсолутно заслужује и оправдава сву најсавременију опрему коју смо користили како бисмо дочарали и вјеродостојно приказали све борбе“, истиче Степанов.

Радња филма Коловрат одиграва се у 13. вијеку када су монголске ратне хорде и њихов вођа Бату кан контролисали већи део свијета. Како су се кретали ка Европи, Монголи су нападали преостале руске кнежевине које су им се нашле на путу.
Ипак, њихове планове квари мали одред снажних јунака на челу са мистериозним храбрим ратником.

Права за дистрибуцију овог филма обезбиједило је преко 100 земаља, а једна од првих управо је Монголија.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име