Легенда тврди: Због Ђоковића Федерерове Грен Слем титуле у опасности

0
415

Рекордних 20 Грен слем титула Роџера Федерера су у опасности. Тако тврди легендарни британски тенисер Тим Хенман, који је истакао да ће главна пријетња легендарном Швајцарцу бити четвероструки првак Вимблдона, Новак Ђоковић.

Дуго времена најбољи британски тенисер сматра да српски тенисер има довољно времена да чак сустигне Федерера по броју освојених највећих титула. Новак је недавно освојивши Вимблдон дошао до бројке од 13 Грен слем наслова.

Иако је Рафаел Надал свега три титула иза Швајцарца, Хенман вјерује да је Ђоковић тај који једино може угрозити тенисера са највећим бројем ГС титула.

“Постојао је јаз између освајања титула на ГС, али ово је број 13 и нема сумње да ће његова нова страст и глад бити још већи. Ниво игре које је показао сугерише да се враћа у своје најбоље дане“, мишљења је Хенман.

“И гледајући у будућност, мислите на Новакову физику. Не носи вишак килограма и не ставља непотребан притисак на кољено, кукове и зглобове. Овако може још годинама. Невјероватно је мислити на Роџерових 20 титула, али оне су још увијек у опасности. Ова побједа у Вимбледону дефинитивно враћа Новака међу једнаке, мада би неки рекли да је предалеко“, закључио је Британац, преноси британски Експрес.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име