Љевнаић: Изградњом гондоле дајемо нову димензију Јахорини

0
716

Директор Олимпијског центра „Јахорина“ Дејан Љевнаић рекао је на конференцији за новинаре да ће туристичка понуда на Јахорини бити значајно унапређена изградњом кабинске жичаре – гондоле и алпин костера.

Љевнаић је рекао да су у протекле двије године спровели низ истраживања и праћења удара вјетрова на локацији од техничке базе, на Вучијем мосту, до врха Огорјелице, гдје би требала да се гради траса кабинске жичаре – гондоле.

„У последње две године на тој локацији је праћена брзина ветра и на ту је слабији ветар у односу на друге локације на планини. Циљ је да имамо инсталације које ће радити и кад је јак ветар, јер Јахорина понекад има проблема са ветром“, каже Љевнаић.

Он додаје да ће се траса кабинске жичаре налазити на некадашњој траси старог лифта „Партизан“, те ће се на тој локацији изградити нове три скијашке стазе, гдје ће се једна осњежавати током зимске сезоне.

„Прва гондола на Јахорини даје додатни комфор, биће кабине за десет особа са циљем да се што више користе лети. Моћи ће целе породице да уђу у кабину да дечијим колицима и тиме дајемо једну нову димензију Јахорини“, каже Љевнаић.

Према његовим ријечима, изградња нове трасе гондоле на планини би помогла у бржем вертикалном транспорту током зимског периода ка врху Јахорине, јер се саме кабине брже крећу од шестосједа.

„Пројекти које смо ми амбициозно радили за ову годину јесте да осветлимо три стазе на Пољицама, да уредимо и осветлимо око језера, где ће бити једно амбијентално уређење са клупицама, а са полаза од језера ће кретати и алпин костер“, каже Љевнаић.

Љевнаић додаје да ће по први пут, у овом дијелу Европе, на Јахорини бити постављен забавни садржај за најмлађе попут оних у „Дизниленду“ или у „Гарделенду“, каквих на овом простору још увијек није било.

„Такве садржаје ћемо купити са намером да планина живи 365 дана у години. Желимо да будемо први“, каже Љевнаић.

Он је указао на то да је Олимпијски центар „Јахорина“ направио добар посао у продаји хотела „Бистрица“, те истакао да ће тај хотела за двије године, када се реновира, бити најбољи хотел у овом дијелу Европе.

„Путеви РС“ обећали реконструкцију регионалног пута Пале – Јахорина

Љевнаић каже да у Олимпијском центру „Јахорина“ не окрећу главу ни од једног проблема, па и кад је ријеч о одржавању регионалног пута Пале – Јахорина, којем је потребна реконструкција.

„Имамо обећање „Путева РС“ да ће пресвући цели пут од Пала и да ће радити обилазни пут. Ми то иницирамо и наш је посао да на то скрећемо пажњу сваки дан“, каже Љевнаић и додаје да би на Јахорини требало изградити јавну гаражу, тротоаре на неким локацијама и халу у којој би се одржавале припреме спортиста и концерти.

Како он каже, то су све лијепи пројекти, који су исплативи и са брзим начином отплате.

 

Аутор: Миљан Рашевић

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име