Лукач: О безбједности Додика и даље брине МУП РС

0
161
Фото: Н.Н.

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач изјавио је, коментаришући спекулације око обезбјеђења предсједавајућег Предсједништва БиХ Милорада Додика, да постоји договор са Дирекцијом за координацију полицијских тијела БиХ и да за сада то сасвим добро функционише.

Лукач је подсјетио, да је српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао да “једино вјерује Министарству унутрашњих послова Републике Српске и да не жели да га обезбјеђују људи које никада у животу није видио” и нагласио да је за безбједност Милорада Додика и даље одговорно обезбјеђење, које је тај задатак имало и док је он био предсједник Републике Српске, преноси РТРС.

“Они су сваки дан с њим и улазе нормално и у Предсједништво, имају право на оружје и овлашћења која нико не може да им одузме, јер законом је то дозвољено. Постоји договор са Дирекцијом – једно њихово возило се укључује са њиховом пратњом у обезбјеђење предсједавајућег Додика, а то тако сада функционише и нема никаквих проблема”, рекао је Лукач.

Према његовим ријечима, они који од тога хоће да направе проблем немају аргументе, јер све, како каже, сасвим добро функционише.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име