Махунарке потичу мршављење и снижавају лош холестерол

0
327

Уколико вам је храна богата биљним влакнима имаћете дужи осјећај ситости, ниво лошег холестерола биће нижи, а такав оброк ће вас подстаћи на мршављење.

Ако желите да скинете неколико килограма, вријеме је да укључите махунарке у своју исхрану.

Недавна студија показала је да само један оброк – на примјер 150 грама грашка, леблебије или сочива дневно може да убрза процес мршављења.

Канадска студија на челу са доктором Раселом де Сузом открила је да конзумација ове врсте хране богате биљним влакнима снижава ниво лошег холестерола за пет одсто те тако смањује могућност за развој срчаних болести.

Уз то засићује и спријечава изненадне нападе глади које су у 90 одсто случајева криве за неуспијех дијета.

„Махунарке појачавају осјећај ситости за 31 одсто, због чега су испитаници узимали мање хране. Иако испитаници нису изгубили велику количину килограма, резултат указује да је ријеч о храни која помаже при мршављењу, али и спријечава јо-јо ефект“, рекао је доктор де Соуз.

У студији која је током 24 година спровођена у Америци на 124.086 мушкараца и жена, потврђено је да су намирнице богате влакнима кључне за одржавање фит фигуре, а осим поврћа у том ће вам циљу помоћи и воће попут јабука, крушки и шумских бобица.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име