Мејкап трендови за 2019.: Велики повратак сјаја за усне

0
164
фото: Н.Н.

Један од најобожаванијих козметичких производа – сјај за усне, враћа се ове године на велика врата. С њим је већина жена у тинејџерским данима направила своје прве мејкап кораке.

Хранљива и њежна формула, одлично његује усне, а сада су на располагању и много богатије палете. Пигменти су далеко интензивнији, тако да и оне најизбирљивије могу лако пронаћи боју за себе.

Постојани су сатима, дају беспријекоран сјај, а захваљујући побољшаној формули усне ће бити пуније и интензивно хидриране.

Код већине сјајева нема осјећаја љепљивости, као што је то раније било, а побољшани апликатори савршено дефинишу усне.

Пристаје свима

Има много разлога због чега сјај многи сматрају идеалним козметичким производом, нарочито када мејкап сценом доминира минимализам и природан изглед. Пристаје свима, без обзира на боју косе или боју тена; уклапа се уз све одјевне комбинације; радо га носе тинејџерке, али и жене у зрелим годинама јер подмлађује, прикрива недостатке и ситне боре.

Идеалан за ноћни провод

Ефектан је у дневним варијантама и на пословним састанцима, а визажисти га ове сезоне препоручују и за ноћни провод.

Да би се нанио, није потребна вјештина, често ни огледало; његова формула његује и штити усне, због чега је идеалан за коришћење у зимским мјесецима.

Раскошне палете

Сјај за усне у боји коже, пудерасте, коралне, загасите или пастелне нијансе, са седефом или без… Шта год да изаберете, наношење сјаја ће моментално унијети свјежину и блиставост на ваше лице.

Послије мат ефекта, нову макеуп сезону обиљежиће прозрачне и сјајне формуле, а раскошне палете гарантују да ће свака припадница љепшег пола пронаћи ону савршену нијансу за себе.

Пуније усне

Због структуре која је много лаганија од ружева, сјај за усне има моћ да их визуелно учини пунијим.

Ако имате природно танке усне, потражите намјенски сјај за усне за волумен или сјај за усне с хијалуроном, јер ћете тако још лакше постићи жељени циљ.

Ипак, немојте заборави да ће било који па и најобичнији сјај “урадити” посао и учинити да усне добију на пуноћи.

Савјети за дужу постојаност

  1. Пилинг

Да би се што дуже задржао на уснама, неопходан је редован пилинг, али и хидратација. Сјај, као и кармин, много боље пријања на његоване и глатке усне.

2. Четкица

Ако је структура вашег омиљеног сјаја гушћа, можете користити специјалне четкице за усне умјесто апликатора који долази у паковању.

  1. Боја

Непрозирни сјајеви су дуже постојани од безбојних, јер садрже полимере.

  1. База за усне

Недвосмислено продужава “опстанак” производа на уснама, без бојазни од разливања сјаја.

  1. Оловка

Нанесите један слој сјаја, сачекајте неколико секунди да се упије, а потом прислоните чисту марамицу на усне. Након тога, оловком треба оивичи спољну ивицу усана како би се спријечило разливање сјаја. Оловком попуните цијеле усне и нанесите други слој сјаја. Равномјерно га размажите по уснама како би што боље упио.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име