Малишанима у Зубином Потоку уручено 250 новогодишњих пакетића прикупљених у Српској

0
101

Предсједник Одбора из Републике Српске за помоћ Србима на Косову и Метохији Милорад Арлов данас је уручио 250 новогодишњих пакетића у Вртићу “Наше дете” у Зубином Потоку.

Арлов је рекао Срни да ће данас на хуманитарној академији у Звечану уручити и хуманитарну помоћ од 70.000 КМ, прикупљену до 31. децембра у Републици Српској и 300 пакетића Удружењу родитеља “Подржи ме” из Косовске Митровице.

Ова друга хуманитарна академија посвећена је за 126 болесне дјеце и младих са потешкоћама у развоју и хуманости Републике Српске“, истакао је Арлов.

Према његовим ријечима, у плану је уручење и пакетића по једном вртићу у општини Лепосавић и Прилужју, чиме ће бити испуњен план од 1.000 пакетића за дјецу са Косова и Метохије.

Арлов је рекао да ће сутра у 10.00 часова у просторијама Удружења родитеља “Подржи ме” у Косовској Митровици уручити стипендије у вриједности од 2.400 евра за шесторо дјеце које Одбор стипендира више од двије године.

Он подсјећа да Одбор на годишњем нивоу стипендира шесторо дјеце са укупно 7.200 евра, односно појединачно са 1.200 евра.

Арлов је захвалио свим хуманим људима у Републици Српској и позвао грађане да до 31. јануара позову хуманитарни број 1412 за акцију “За дјечији осмијех, лијечење болесне дјеце и младих ометених у развоју на Косову и Метохији”.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име