Мало другачије технике за украшавање јаја

0
1262

Сутра је Велики петак, дан када домаћице фарбају јаја, па је право вријеме да направите стратегију за декорисање! Предлажемо вам неколико примјера који дају сјајне и необичне разултате, а који су притом тако једноставни да у цијели процес украшавања јаја можете укључити и дјецу.

Јаја украшена воденим бојама

За овај креативни подухват потребне су вам најобичније водене боје, четкице и скувана јаја. Јаја претходно могу бити обојена у стандардну боју за бојење јаја и она вам може послужити као подлога, али и не морају. Поред четкица, можете сликати и комадићем сунђера, прстима – различитим алаткама добијате различиту текстуру…

Када једном кренете да сликате, машта ће сама пронаћи много начина, а изненадићете се када видите каква ће умјетничка дјела направити ваши малишани!

’Омбре’ јаја

Примјери које смо припремили за вас су доказ да је популарна ’омбре’ техника савршено функционална чак и при бојењу јаја! Потребна вам је јестива боја по избору и плитка посуда. Принцип је крајње једноставан: у посуду у коју сте претходно насули око један прст боје потопите скувано и охлађено јаје, придржите јаје око једног минута или све док не добијете жељену нијансу. Затим успите још прст воде, задржите око миута и понављајте поступак све док течност не прекрије цијело јаје.

Декупаж јаја

За овај подухват биће вам потребне салвете, бјеланца и четкице. Одвојите први слој салвете са жељеним мотивом који ћете најлакше издвојити цијепањем прстима, прислоните на јаје, премажите бјеланцетом. Када се јаје осуши, додатни сјај ћете добити уколико га намажете уљем или маргарином.

Јаја офарбана сјенкама за очи

Сигури смо да имате сјенку која је можда превише седефаста, необична, не пристаје вам или неки други разлог и нашли смо начин како да је ипак искористите! Скувана јаја, четкица и – сликање! Уколико искомбинујете сликање четкицом и тапкање прстима (навлажите прст, умочите у сјенку и сликајте лаганим тапкањем да добијете прашњави ефекат) добићете елегантно јаје мермерног изгледа.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име