Марама као заштита и украс

0
100

Вишегодишњу доминацију качкета и шеширића, као главних љетних модних детаља на глави, али и практичних штитова од сунца, ове године смијениле су дезениране мараме и ешарпе.

Носићемо их на плажи, упарене с купаћим костимима, током врелих дана у граду уз лепршаве хаљинице и џинс, али и увече као дио елегантне тоалете, само што су у питању стилизоване мараме од најфинијих материјала. Разумије се, овај атрактивни модни детаљ можете да носите на разне начине, пазећи притом да стил везивања ускладите с одабраном одјевном комбинацијом.

Тренди печат

Осим избора омиљеног дезена, печат овом тренди детаљу ударићете и начином на који ћете мараму везати – испод браде или на потиљку.

Такође, на располагању су вам мање, четвртасте, затим мараме с нашивеним тракама, али и дуге ешарпе које су, уједно, најупечатљивије.

Оне ће вам послужити као камуфлажа за фризуру којом се у одређеном тренутку баш и не поносите, али и као јасан показатељ вашег модног изражаја.

Модели

У шароликом избору наићи ћете на различите моделе од великих до четвртастих и малих, једнобојних у неутралним или дречавим бојама, као и прошараних дезенима, принтовима – цвјетним, геометријским, животињским, воћним или апстрактним. Мараме су заправо идеална замјена за шешире и капе, а дизајниране су од различитих материјала, од чврстих и памучних до лаганих и провидних.

Овог љета нарочито је модеран ретро начин везивања а ла Одри Хепберн, који је препознатљив по томе што се марама веже на потиљку, а изгледу даје профињену и елегантну ноту. Издваја се и џипси стил, карактеристичан по томе што је марамом прекривено чело и цијела коса, а одлично стоји уз бохо одјевне комбинације. Незаобилазан је и хипи стил, за који су идеалне мање цвјетне мараме којима се прекрива само половина главе, а коса је потпуно пуштена. У кежуал варијантама овај актуелан модни детаљ можете носити и као траку или га везати у машну.

Мараму можете да вежете и као турбан који одлично стоји уз дугачке лепршаве љетне хаљине. Тако скоцкани бићете сигурно запажени, гдје год да се појавите.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име