Међународни џудо куп „Станко Лопатић“ окупио 157 џудиста из 21 клуба

0
488

Међународни џудо куп „Станко Лопатић 2019“ у организацији Џудо и самбо клуба “Црепољско” из Источног Старог Града, на којем је учествовало 157 џудиста из 21 клуба, одржан је данас у Спортско-пословном центру “Пеки” у Палама.

На турниру су учествовали џудисти из БиХ, Србије и Хрватске у категорији сениора, пионира/ки и полетараца/ки.

Предсједник Џудо и самбо клуба Црепољско, Александар Цинцар, рекао је да је ово трећи по реду турнир који се организује у знак сјећања на џудисту Станка Лопатића, човјека који је постигао значајне резултате у бившој Југославији и иностранству и учесника олимпијских игара, а најзначајнији резултати су медаља са свјетског купа, медитеранског купа и многа златна државна одличја.

“Данас је празник џудо спорта на Палама и велика је штета што становници Пала и Источног Сарајева нису данас на трибинама. Своју дјецу требају усмјерити на спорт, а дјеца инспирацију требају тражити међу личностима каква је био Станко Лопатић. Иако је наш клуб мали, то нам није сметало да се упустимо у организацију једног озбиљног такмичења за које очекујемо не само да ће постати традиционално, већ да ће постати препознатљиво на Балкану. Ми то можемо постићи јер наша дјеца то заслужују”, рекао је Цинцар

Организатори овог већ традиционалног џудо купа додијелили су захвалнице организацијама и појединцима који се сваке године придруже и помогну финансијским средствима организацију овог такмичења.

Захвалнице су добили Бојо Гашановић, начелник општине Источни Стар Град, Ненад Вуковић, градоначелник Града Источно Сарајево, Бошко Југовић, начелник општине Пале, Лопатић Бране, Момчило Мандић, Александар Тадић, Игор Малетић, Винко Мухаремовић, Црвени крст Пале и Туристичка организација Јахорина.

Градоначелник града Источног Сарајева, Ненад Вуковић, обратио се присутнима и пожелио угодан боравак на Палама, а такмичарима много среће, добрих резултата, коректних борби  и успјеха на данашњем такмичењу. Град Источно Сарајево подржао је организацију овог међународног такмичења.

У име организационог одбора такмичења присутним такмичарима и публици се обратио начелник општине Источни Стари Град, Бојо Гашановић, који је подржао организовање овог такмичења и изјавио да је спорт веома важна друштвена активност у коју треба укључити што већи број дјеце и омладине како би се избјегли негативни друштвени трендови и побољшало њихово здравље. Рекао је и да ће Општина Источни Стари Град увијек подржати овакве догађаје.

Присутнима се обратила и Биљана Дих, сестра Станка Лопатића, која је такмичарима пожељела много среће и захвалила се организаторима овога скупа, те прогласила ово такмичење отвореним.

Станко Лопатић, по коме је овај турнир и добио име, био је један од најуспјешнијих џудиста, а по многима и спортиста са ових простора. Такмичио се у категорији до 86 килограма, а дуга је листа одличја којима се окитио овај врсни борац на бројним такмичењима у земљи и иностранству.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име