Мерцедес-Бенз званично представио нову Г-Класу

0
534

Компанија Мерцедес-Бенз званично је представила своју нову, дужу и ширу Г-Класу.

Након бројних теасера и “цурења” фотографија, Мерцедес је коначно открио изглед и детаље своје нове Г-Класе. Њемачка компанија тврди да је најновија верзија легендарног СУВ-а удобнија, пространија и способнија на цести и изван ње.

Оно што је видљиво на први поглед јесте да Мерцедесови дизајнери нису знатно промијенили изглед најдуже присутног модела. Г-Класа позната и као „G-Wagen“, у продаји је готово у истој форми још од 1979. године, а прошле године је забиљежен рекордан број регистрација. Најпродаванија је верзија АМГ Г 63.

Најновији модел је дебитовао на Сајму аутомобила у Детроиту, а задржао је већину својих кључних карактеристика које укључују ручке на вратима, вањске шарке врата и резервни точак постављен на стражња врата.

Ипак, нова Г-Класа је 53 мм дужа, 121 мм шира, а лукови точкова и браници сада изледају више као дио саме каросерије.

Највеће промјене су се догодиле у унутрашњости и подвозју. Упркос модерној технологији, неки детаљи су преузети од претходног модела, како што је ручка за сувозача, хромирана дугмад за закључавање диференцијала и слично. Традиционални аналогни бројчаници су стандардни, но, купци могу изабрати и дигитални дисплаy попут оног који се налази у Е-Класи и С-Класи. Ради се заправо о два прилагодљива 12,3-инчна екрана високе резолуције који су постављени један до другог на инструмент табли, а показују већину могућности теренца. Користи се ротирајући контролер те контролер у стилу тачпеда

Захваљујући повећању димензија, унутрашњост нове Г-Класе је пространија. Путници на предњим и стражњим сједиштима имају више простора за рамена и лактове, док је простор за ноге назад повећан за 150 мм. Сједишта су дизајнирана тако да буду још удобнија и практичнија, а опционо је могуће добити индивидуално склопива стражња сједишта, као и предња сједишта с гријачима, хлађењем и функцијом масирања.

Упркос свему овоме, највећа новост је нова платформа, иако и даље има класични дизајн љествичастог рама. Захваљујући независном овјесу, СУВ је удобнији за цестовну вожњу. Такође, више је подигнут од тла у односу на претходника.

Г-Класа посједује познати „Dynamic Select“ систем који омогућава одабир различитих модова вожње, а то су Комфорт, Спорт, Еко и Индивидуал. Адаптивни амортизери су такођер доступни као опција, а омогућавају „G-Mode“ који побољшава стабилност при оффроад вожњи.

Нови СУВ је лакши од претходника за 170 кг, а каросерија је крућа и сигурнија.

Предњи свјетлосни склопови имају ЛЕД технологију, а возачу су на располагању бројни сигурносни системи.

Г500 покреће 4,0-литарски В8 мотор с два турбопуњача који развија 422 КС и 610 Нм обртног момента, а упарен је с новим 9Г TRONIC мјењачем. Продаја почиње у мају, а основна верзија ће у Њемачкој коштати нешто више од 107.000 еура.

 

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име