Мицеларна вода благодет за осјетљиву кожу

0
298

Имате ли осјетљиву кожу лица, сигурно знате да њега никад не престаје, а један од најважнијих корака у њези је чишћење.

Ако немате довољно информација о “чуду” које су козметички стручњаци назвали мицеларна вода, овај текст ће вам помоћи како бисте што лакше изабрали средство за свакодневну хигијену лица.

Када је у питању свакодневно чишћење лица, осјетљива кожа је врло захтјевна. Мада вапи за дубинским чишћењем, јер сва прљавштина и загађење само појачавају њену осјетљивост, посебно је осјетљива на затезање због исушивања. Сигурно су вам познати пецкање, свраб и боцкање након наношења агресивних производа за чишћење лица.

Традиционална средства за чишћење – да или не?

Како би лице ослободили штетних ефеката загађења и нечистоћа, многи традиционални производи садрже грубе агенсе за чишћење и конзервансе који могу узроковати још јачу осјетљивост њежне коже лица. Као што вјероватно знате, резултат никако не може бити добар. Након наношења тих производа кожа ће бити чиста, али с ње су одстрањени и неопходни липиди. Она је огољена, изложена и још подложнија реакцијама на штетне утицаје из околине, попут загађивача у води из водовода, али и на састојке у самим производима за лице. Закључак? Осјећате ли нелагоду након чишћења лица и имате осјећај да вам је кожа превише затегнута – нисте сами. Сви људи с осјетљивом кожом имају сличан проблем док не пронађу идеално средство за чишћење.

Како изабрати најбоље средство за чишћење осјетљиве коже?

Ако је ваша кожа осјетљива, можда би требало размислити о куповини производа за његу у апотеци. Замолите апотекара за препоруку мицеларне воде која одговара потребама ваше коже. Провјерите и да ли је мицеларна вода дерматолошки испитана на осјетљивој кожи.

Боље спријечити него лијечити

Умјесто лијечења реакција на кожи, спријечи њихову појаву кориштењем одговарајућих производа. Најновија генерација мицеларне воде садржи формулу која задовољава већину потреба осјетљиве коже. Она садржи њежне агенсе за чишћење у облику површински активних твари – мицела, које уклањају сву нечистоћу, шминку и прљавштину без одмашћивања. Не би било лоше бирати мицеларну воду која садржи глицерин који спречава трење, а влажи за вријеме чишћења, како се осјетљивост, црвенило, свраб и пецкање не би ни појавили.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име