Милица Кусмук: У јуниорској репрезентацији БиХ сам захваљујући упорности и одрицању

0
905

Осамнаестогодишња Милица Кусмук, одбојкашица Женског одбојкашког клуба /ЖОК/ “Јахорина” Пале, који је првак Републике Српске, нашла се на списку за јуниорску репрезентацију БиХ, а за свој успјех каже да је било потребно много упорности и одрицања.

Кусмукова, која се овим спортом бави још од 10. године, каже за Срну да је себе пронашла у овом спорту и да велику захвалност дугује тренеру Данилу Тадићу, који јој је био и најбољи пријатељ све ове године.

“То је човјек који воли свој посао, ради са пуно ентузијазма и код њега је `чаша увијек до пола пуна`. Он је велики професионалац који је успио са релативно младом екипом, која игра само из љубави, да дође до титуле првака Републике Српске и до повратка у елитни ранг такмичења”, појаснила је Кусмукова.

Милица, која се нашла на списку за репрезентацију БиХ заједно са саиграчицом Николином Клачар, каже да није мала ствар отићи на припреме са 15 најбољих одбојкашица из БиХ јуниорског узраста.

Она се нада да ће се наћи и међу 12 играчица које ће заиграти на Балканском првенству за јуниорке, које ће бити одржано од 27. јуна до 3. јула на Палама и на којем ће наступити осам репрезентација.

“Са тимом Одбојкашки клуб `Јахорина` почела сам тренирати са 12 година, а први пут сам дебитовала за сениорску екипу са 14 година на домаћем терену. Било је тешко долазити на тренинге с обзиром да живим у Мокром, тако да смо и моји родитељи и ја имали доста одрицања”, истакла је Кусмукова.

Она каже да је у причу о спорту увела тетка која је у своје вријеме “харала” у фудбалској репрезентацији Југославије. Она је њу и брата савјетовала и подржавала из тренинга у тренинг, из утакмице у утакмицу.

Кусмукова је истакла да је одбојка тимски спорт и да је потребно бити физички спреман да се бориш и све издржиш за тим, а ријетко кад за себе.

“Мораш имати нешто урођено да би се бавио тимским спортом. У одбојци никако не смијеш бити себичан, па самим тим нећеш бити ни у животу”, нагласила је она.

Млада одбојкашица своје даље школовање планира наставити у Америци гдје ће студирати и играти за “Каули колеџ” /Cowley College/ из Арканзас Ситија у савезној држави Канзас.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име