Милиони Американаца гасе своје Facebook профиле

0
243
Фото: comparitech.com

Чини се да су сви пропусти Facebooka дошли на наплату, а то доказује и ново истраживање према којем све више американаца напушта ову друштвену мрежу. У САД-у је сада 15 милиона корисника мање него што их је било 2017. године.

Према истраживању које је обавио истраживачки тим “Edison Research”, 80 посто американаца користи Twitter, Snapchat и Instagram више него што користе Facebook.

“Бројка од 15 милиона није занемарива, мислим да се са сигурношћу може рећи да је то знатан пад броја корисника. Петнаест милиона људи је много, из којег год угла да то гледате. Представља шест посто комплетне америчке популације те на неки начин представља дио тренда. Ово је друга година заредом када видимо знатан пад кориштења ове друштвене мреже”, рекла је Larry Rosin, представница истраживачког тима.

Додала је и да ће се ови резултати и ситуација одразити и на оне који улажу у Facebook. Такођер је говорила о чињеници како је Facebook постао популарнији међу старијим генерацијама, што се знатно одразило на оне млађе.

“Чини се да су остале друштвене мреже привлачније од Facebooka, бар из перспективе младих људи”, закључила је Росин.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име