Милован Бјелица уручио поклоне првачићима

0
461

Први дан школе свечано је обиљежен у Основној школи „Соколац“. Међу близу 900 ученика ове школе у школским клупама се овога јутра нашло и 90 ученика првог разреда за које је организован пригодан програм добродошлице, како би се првачићи што љепше осјећали и сачували само најљепше успомене на овај значајан дан.

Директор школе Дивна Јанковић објаснила је да је број уписане дјеце мањи него протеклих година: 86 ученика у централној школи и 4 ученика у подручним одјељењима Равна Романија и Кнежина, али да се надају да ће се у годинама које долазе тај број повећати. Првачићима је пожељела добродошлицу у школске клупе:

Трема и узбуђење су саставни дио припреме за школу. Наш задатак је да дјецу припремимо тако да им кажемо да је школа мјесто гдје они треба радо да долазе, да је то мјесто гдје треба да се друже. Овај дан ће сигурно дуго памтити и носити у сјећању. Зато су наши ученици уз помоћ наставника приредили програм кроз који дјеца могу видјети да школа није само мјесто строгих правила понашања, него и мјесто различитих ваннаставних активности, гдје ће да играју, пјевају, славе рођендане, иду на излете, стичу нова пријатељства.

Ми смо ту да им помогнемо, да им покажемо да није само петица одличан ђак него и други услови који дају самосталног, доброг и вриједног ученика и ми то треба да његујемо. За позитивне резултате неопходан је и коректан и објективан дијалог између школе као институције и родитеља и ученика. Родитељима бих рекла да не постоји књига ни технологија савремених учила која помажу дјеци у учењу и одрастању ако заборавимо живу ријеч, јер сваког дана са дјецом треба разговарати. Не требамо заборавити шта је наша заједничка улога родитеља и васпитача- дужни смо сви заједно да помогнемо нашој дјеци да израсту у добре, самосталне и вриједне ђаке“, истакла је Јанковићева и захвалила начелнику Бјелици на поклонима који су и ове године обезбједили за ученике првог и другог разреда.

Начелник Бјелица ученицима првог разреда уручио је комплетан школски прибор и руксаке. Школски прибор су добили и ученици другог разреда Основне школе, а уџбенике за трећи и четврти разред добили су ученици из вишечланих породица.

„Имам част и задовољство да већ 7 година успијевамо обезбиједити уџбенике и школски прибор дјеци која полазе у школу и на тај начин њиховим родитељима олакшати опремање дјеце за нову школску годину. У обезбјеђивању поклона помогли су нам Српска православна црква, Висока школа за Услужни бизнис и Покрајинска влада Војводине“, рекао је начелник.

Општина Соколац има свијетлу будућност и за пар мјесеци неће имати ниједно предузеће које неће радити. Сваки дан нешто радимо, али за бољитак не може бити заслужан само један човјек или група људи, на томе морамо сви радити: и привреда, и локална власт, и становништво, и Српска православна црква а посебан допринос свему овоме дају образовне и здравствене установе на подручју наше општине“, рекао је начелник општине Милован Бјелица, пожељевши ученицима успјех, уз поруку родитељима да је успјех дјетета највеће задовољство сваког човјека.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име