“Мир са женским лицем” Отворена поставка портрета хероина и бораца за добробит

0
87
Фото: Milkica Milojević/RAS Srbija

У Дому омладине у Бањалуци отворена је изложба “Мир са женским лицем”. У поставци су представљени портрети и биографије жена из 12 градова БиХ, које су се у времену зла бориле за мир и добробит, често и превазилазећи тешке трауме, које су преживјеле.

На овим паноима можете видјети 20 скромних хероина, међу којима има умјетница, научница, активисткиња, али и домаћица и новинарки, жена разних занимања и животних прича, али су све оне посвећене мисији мира – рекла је једна од организаторки иницијативе директорка Фондације Лара из Бијељине, Радмила Жигић.

Изложба је постављена захваљујући подршци њемачке фондације ЗФД.

Изложбу је отворила предсједница Вијећа народа РС Нада Тешановић, која је истакла да је ових 20 жена слика свих грозних ствари, које су оне, борци за мир претрпјеле у рату и непосредно послије рата.

Отварању су присустволале и представнца Фондације Фрдрих Еберт Тања Топић, предсједница УО Фондације Удружене жене Бањалука Нада Холубовић, активисткиња ХО Партнер Оливера Мастикоса, предсједница Хелсиншког парламента грађана Драгана Дардић. Посебну пажњу је привукло излагање др Милене Караперовић, професорице филозофије на Универзитету у Бањалуци, једна од жена представљених на изложби.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име