Младић из Бијељине преко Фејсбука опљачкао Швајцарца за 2,5 милиона КМ

1
758

Окружном јавном тужилаштву Бијељина полиција је поднијела извјештај против Александра Перића (23) из Бијељине да је преварио држављанина Швајцарске и оштетио га за 2,57 милиона марака.

Министарство унутрашњих послова РС, наводећи иницијале, саопштило је да Перића терете за превару. Овој готово филмској причи, како сазнајемо, кумовале су друштвене мреже.

Младић се путем Фејсбука имућном странцу представио као социјално угрожена особа, која је у веома тешкој материјалној ситуацији. Имао је неколико лажних Фејсбук налога, те је, како га и терете, лажним приказивањем чињеница у више наврата држављанина Швајцарске довео у заблуду да му уплаћује новац.

Он је, како незванично сазнајемо, навео лакомисленог странца да му на његове рачуне у неколико различитих банака уплаћује новац, а поред тога и на рачуне других лица како би цифре биле мање упадљиве.

Сачињавао је лажне уговоре како би на основу њих подизао новац из банака.

А.П. сумњичимо да је у намјери да прибави противправну имовинску корист лажним приказивањем чињеница држављанина Швајцарске довео у заблуду. Навео га је да му у више наврата исплати новац на рачун”, кажу из бијељинске полиције.

Додају да је потом осумњичени без законом прописаних исправа дозначена средства подизао, те на тај начин прибавио противправну имовинску корист у износу већем од 2,5 милиона КМ.

Превара је откривена у јулу прошле године, а за Перићем је била расписана потјерница.

Полиција је тад вршила претресе на више локација, а пронађени су и привремено одузети предмети који се доводе у везу с извршењем кривичног дјела. Одузети су одређена количина документације, мобилни телефони, преносни рачунари, аутоматска пушка и меци, као и фолксваген туарег и крајслер.

Осумњичено лице лишено је слободе 31. децембра 2017. године, у оквиру међународне истраге Управе криминалистичке полиције у вези с кривичним дјелима превара”, наводе у полицији.

1 коментар

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име