МОЈ МИЛАНЕ

1
1527

Факултет политичких наука (ФПН) Универзитета у Бања Луци издао је саопштење у којем се наводи да научни радови професора Радмиле Чокорило и Љубомира Зубера представљају очигледне плагијате с великим удјелом директно преписаног текста – без позивања на изворе или њиховог навођења у литератури.

Ти и такви професори школују, образују и припремају за будућност студенте Српске. Оно вјероватно са крајњом мишљу да ће омладина ионако разгулити у иностранство гдје им дипломе стечене на Универзитету у Бања Луци неће вриједити пишљива боба као што не вриједе ни овдје без морално-политичке подобности ако не студената оно бар родитеља. Како знање није пресудно студентима тако, очигледно, није битно ни ко им то знање преноси. Мало се прочачка интернет, ту и тамо препише штагод и, уз квалитетна познанства и партијске везе, ево нама нове туре професора. Наравно, на ’’водећем’’ универзитету како га назива ректор Милан Матаруга.

А то што је бањалучки универзитет’’водећи’’ дало је за право коректору свопште академске јавности да упути допис свим градоначелницима и начелницима у Српској да, о свом трошку, организују долазак матураната у Бања Луку на Дане отворених врата Универзитета Бања Лука. Срећници који оду у посјету највећем храму образовања Српске, имаће прилику да се упознају са факултетима, пријемним испитима и начинима уписа, а богами ће и да се почасте једним оброком у студентском центру ’’Никола Тесла’’. Мало ли је.

Вијест јесте стара и Дани отворених врата су се догодили 25.априла али не знам да ли је и ко је са истока Српске послао дјецу да обиђу знаменитости нашег административног центра јер Бања Лука нити је главни нити највећи град у нашој драгој Републици иако спикери најдражег нам јавног сервиса РТРС-а сваку вијест започињу са: у највећем граду Републике Српске…

Највећи град је Источно Сарајево али то је податак који се никада неће појавити ни на РТРС-у ни у Гласу Српске, освједоченим и непристрасним медијским гласилима и билтенима дневних дешавања Бања Луке, чији новинари добаце даље од Лакташа само кад је каква трагедија у питању.

А да Бања Луку жуља постојање оно мало становника на Истоку Српске, а поготово постојање града по имену Источно Сарајево, који се, с времена на вријеме али зато све чешће, не слажу са визионарским погледима власти, одавно је јасно. Не чуди зато што је ректор универзитета и коректор свеопште академске мисли заборавио да постоји Универзитет у Источном Сарајеву у чијем саставу се налази 15 факултета и двије академије и на коме студира чак 13.000 студената који нису имали ту срећу да своја знања стичу од провјерених универзитетских кадрова у у Бања Луци. Не чуди јер је на нас заборавио свако. Осим кад су избори јер избори су избори, а глас је глас. Зато, до сљедећих избора, шаљите дјецу да виде Бања Луку јер Бања Лука вас неће видјети прије септембра 2018. г. До тада, срећан упис и студирање свима који се упишу на неки од факултета у Бања Луци уз пјесму ’’Мој Милане, јабуко са гране’’. Ми с истока ћемо своју дјецу школовати на нашем универзитету. Ако ништа друго бар су нам професори како треба.

1 коментар

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име