Мото-мразеви подијелили 150 пакетића на Палама

0
287

На Палама је данас двадесетак мото-мразева из Мото-клуба “Пале” подијелило 150 пакетића малишанима из ове општине – дјеци из Удружења за помоћ дјеци и омладини са посебним потребама “Сунце”, дјеци из социјално угрожених породица, те дјеци из обданишта “Цврчак”.
Предсједник Мото-клуба “Пале” Дејан Симанић изјавио је новинарима да је ово акција коју бајкери са Пала организују већ четири године.

“Укупно смо подијелили 150 пакетића – 40 пакетића за дјецу из Удружења `Сунце`, 50 за дјецу из социјално угрожених породица, неколико пакетића смо однијели у основну школу `Пале` јер им је у току акција `Један слаткиш за један осмијех`. Остале пакетиће смо дијелили дјеци која су се нашла на улицама Пала”, навео је Симанић.

Симанић је додао су им неки другари помогли у куповини, али су углавном издвојили властита средства, те најавио да ће око Нове године чланови овог мото-клуба учествовати у добровољној акцији давања крви коју организује Црвени крст.

Предсједник Удружења за помоћ дјеци и омладини са посебним потребама “Сунце” Миленко Вујиновић навео је да је већ постала традиција да мотористи са Пала донирају дјеци пакетиће, те да је то диван гест којим малишанима уљепшавају новогодишње празнике.

Директор Туристичке организације Источно Сарајево Игор Тошић рекао је да су подржали ову акцију и нагласио да ће и убудуће подржавати Мото-клуб “Пале”, нарочито при организацији зимске мото-журке на Јахорини, јер на тај начин, осим што окупљају мотористе из региона, промовишу и планину.

Мото-клуб “Пале” тренутно броји 20 чланова, а циљеви којима бајкери теже су промоција и унапређење мотоциклизма као спорта, промоција безбједног управљања двоточкашима, привлачење нових чланова, заједничка путовања, дружење, хуманитарни рад, одласци на мото-скупове, али и организација властитог скупа.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име