Мрда подржала руководство Универзитета

0
1618

Предсједник Одбора Народне скупштине Републике Српске за образовање, науку, културу и информисање Данијела Мрда дала је пуну подршку руководству Универзитета у Источном Сарајеву /УИС/ када је ријеч о новом Закону о високом образовању.

У разговору са ректорским тимом УИС-а, предвођеним ректором Радославом Грујићем, Мрда је истакла да ће у свим тијелима заступати интерес овог Универзитета.

Напомињући да подржава настојања руководства Универзитета да ојача властити наставни кадар, Мрда је истакла да овај Универзитет има изузетно велики значај за источни дио Републике Српске, као и за Српску у цјелини, саопштено је из УИС-а.

На јучерашњем састанку одржаном у Ректорату било је ријечи о новом Закону о високом образовању, правцима развоја Универзитета у Источном Сарајеву, као и о оцјени квалитета рада Универзитета.

Ректорски тим упознао је Мрду о ставовима УИС-а које заступају чланови Радне групе за израду новог Закона о високом образовању, као и о томе да је буџет Универзитета за 2017. годину стабилан.

Мрда је упозната и са бројем уписаних студената у првом уписном року у академску 2017/18. годину, као и да се очекује да ће након другог уписног рока на овом Универзитету бити уписан исти број студената као и прошле године.

Истакнуто је да ће наставни процес организовати на свим студијским програмима без обзира на број уписаних студената.

Састанку су присуствовали проректор за људске и материјалне ресурсе Перица Гојковић, проректор за међународну сарадњу и осигурање квалитета Дејан Бокоњић, проректор за науку, истраживање и развој Славиша Мољевић, проректор за студентска питања, културу, умјетност и спорт Сандра Ивановић и финансијски директор Вера Мацура.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име