На Јахорини за викенд преко 20.000 посјетилаца

0
233

Број скијаша на Јахорини у досадашњем дијелу сезоне већи је за 36 одсто у односу на исти период прошле године, саопштено је из Олимпијског центра /ОЦ/ „Јахорина“.

Протекли викенд био је најпосјећенији до сада, на Јахорини је скијало и боравило готово 20.000 посјетилаца.

Милионити скијаш ове сезоне регистрован је 73. скијашког дана – седмогодишња Милена Ђукановић која је као награду добила ваучер за скијање и кацигу, која је своје прве скијашке кораке начинила баш на Јахорини прошле године.

У ОЦ „Јахорина“ овај пораст посјетилаца сматрају великим успјехом посебно када се узме у обзир опадајући тренд броја скијаша у цијелом свијету.

На Јахорини је скијашима и бордерима тренутно на располагању свих седам инсталација, 40 километара стаза и три полигона за обуку.

Савршени услови за скијање најављени су и до краја фебруара, док се сљедећих пет дана, према метеоролошкој прогнози, сваки дан очекују сњежне падавине које ће додатно побољшати услове за скијање.

ОЦ „Јахорина“ припремио је за наредни период и бројне манифестације попут хуманитарне трке „Подржи живот“ која ће на стази Пољице бити одржана 24. фебруара у 11.30 часова.

Предвиђен је и велики осмомартовски спектакл уз концерте Драгане Мирковић, Николине Ковач и Дејана Петровића са Биг бендом након којег ће услиједити женски викенд, те промо викенди са попустом од 20 одсто на све ски-карте.

На Пољицама ће 2. марта бити одржана и „Трка познатих љубитеља Јахорине“, али и атрактивно такмичење „Red bul houm ran“ које ће на Јахорини 16. марта угостити велики број заљубљеника адреналина.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име