На Мокрој Гори почиње Kустендорф, први гости већ пристижу

0
173
Фото: Милош Цветковић/ РАС Србија

На Мокрој Гори сутра у 20.30 свечано ће бити отворен 12. Kустендорф, међународни филмски и музички фестивал, а први гости већ данас су почели да пристижу у ово етно-село ушушкано у снијегу.

Фестивал ће свечано отворити министар културе и информисања Владан Вукосављевић и оснивач фестивала, Емир Kустурица, а затим ће бити приказан филм Емира Kустурице „Пепе, један узвишени живот“, документарац посвећен Хозеу Мухики, који је свјетску премијеру имао на 75. Међународном филмском фестивалу у Венецији.

Свечаном отварању фестивала присуствоваће и глумац Славко Штимац коме је ове године посвећен програм “Ретроспектива великана”.

У такмичарском програму наћи ће се 21 остварење студената из цијелог свијета а о наградама ће одлучивати жири у саставу: глумица Стана Kатић, Слободан Деспот, издавач и писац српског поријекла који пише на француском језику, и Танкред Рамон, француски режисер документарних филмова и продуцент аудио-визуелних садржаја. Награду “Вилко Филач” за најбољу фотографију додијелиће француски директор фотографије Мишел Аматје.

Гости фестивала биће глумци Мет Дилон, Серђи Лопез, Марчело Фонте, Адријано Тардиоло и Лука Чиковани, редитељи Давид Олофен, Адилхан Јержанов, Дамијано и Фабио Диноћенцо као и продуцент Андреа Гамбета.

  1. Међународни филмски и музички фестивал Kустендорф траје до 16. јануара.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име