На Палама одржан скуп подршке “Правда за Давида”

0
3803

Више од 200 грађана Пала и градских општина у саставу града Источно Сарајево окупило се вечерас код Олимпијске пахуљице на шеталишту ”Променада”, као знак подршке али и мирног протеста надлежним органима који воде случај смрти бањалучког студента Давида Драгичевића.

Организатор овог скупа била је неформална група студената окупљена око истог става и циља, а то је истина и правда.

Једна од организатора Андреа Делић новинарима је рекла да су се вечерас окупили како би подржали родитеље Давида Драгичевића да буду истрајни у борби за правду, али и да пруже подршку свим родитељима у БиХ чија дјеца су трагично и под, још увијек, неразјашњеним околностима изгубила живот.

Делићева је подсјетила да још увијек се не зна ко стоји иза смрти Николе Ђуровића, Јована Арбутине, Џенана Мемића и, како каже, многих других чији родитељи чекају да се открије како су њихова дјеца настрадала и на који начин.

Милан Илић, такође један од организатора вечерашњег скупа, новинарима је рекао да су родитељи Давида Драгичевића објавили фотографију са обдукције на којој се види да је младић брутално пребијен, што је, према његовим ријечима, доказ да је убијен.

Илић је напоменуо да се грађани БиХ полако буде и ”дижу на ноге”, те подсјетио да су јуче одржани протести у Модричи и Бијељини, а да ће 11. и 15. маја бити одржани и у Источном Сарајеву и Сарајеву.

Према његовим ријечима, у Сарајеву ће се родитељима Давида Драгичевића придружити родитељи Џенана Мемића, који је такође трагично страдао 2016. године.

Након кратког обраћања окупљенима на паљанском шеталишту и пуштања пјесме ”Клинац из Гета”, организатори су позвали све заинтересоване да потпишу петицију подршке групи ”Правда за Давида” и запале свијеће.

Скуп „Правда за Давида“ одржаће се и у Источном Новом Сарајеву 11. маја (петак) у градском парку Гаврило Принцип са почетком од 19 часова.

 

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име