На почетку године треба да се ријешите непотребне шминке

0
461

Уласком у нову годину доносимо многе одлуке и правимо листу шта желимо учинити или промијенити. Да би година била напредна, треба се ријешити свих старих ствари и свега онога шта више не желимо. Исто би требало учинити и са шминком.

Већина жена има хрпу шминке и различитих производа у свом несесеру и купатилу, а почетак године је најбољи период да се ријешите све непотребне шминке и оне истеклог рока, као и оне за коју знате да је лошег квалитета, али мислите да ће вам можда некада затребати.

Немојте пуно размишљати када будете правили велико спремање јер се може десити да ћете опет оставити гомилу непотребних ствари које ће вам само заузимати мјесто, које можете ослободити за нове прозиводе.

Ово су маке уп производи којих се обавезно морате ријешити:

Сломљена шминка

Већини жена жао је бацити сломљену шминку. Најчешће јер им је то баш омиљена шминка, а некад и због драге особе од које су је добиле као поклон. Који год да је разлог, најбоље да је да је се ријеше јер може унишити и осталу шминку ако се проспе у несесеру или у торби.

Течни пудер и хајлајтер

Течни пудер и хајлајтер и друге течне производе треба држати што даље од влажних простора и извора топлоте као што су радијатор или гријалица, јер влажност и висока температура подстичу развој бактерија.

Треба посебно обратити пажњу на промјену боје или текстуре производа. Ако се раздваја или има неугодан мирис, вријеме је да га се ријешите.

Осушена маскара

Када год се маскара користи, она се помало и суши, али и сваким вађењем штапића са четкицом из тубице потенцијално се уносе бактерије.

Ако неколико пута морате вадити из тубице да би на четкици остао слој маскаре, треба је бацити јер се осушила и није више за употребу.

Руж старији од годину и по

Рок трајања ружа за усне је између 12 и 18 мјесеци. Они садрже уљне састојке који се покваре након истека рока трајања, а могу отпуштати и неугодан мирис.

Обично се жене тешко растају од свог омиљеног ружа, којем неријетко прође и рок трајања јер га чувају за посебне прилике. Чим осјете неугодан мирис, треба да га баце јер наношењем овакве шминке њихове усне постају плодно тло за бактерије.

Празне палете

Све више маке уп брендова посебно ради на амбалажи и тешко им можемо одољети када их видимо на полицама. Због тога често чувамо кутије, а посебно празне палете. Ипак, с временом се зна десити да имамо више празних него пуних палета које само заузимају простор и тада је вријеме да их се ријешимо.

Шминка која дуго буде у ауту

Неријетко жене у аутомобилу држе своју омиљену шминку да им се увијек нађе при руци. То су обично дупликати козметичких препарата које најчешће користе.

Шминка може неко вријеме издржати на врућини или хладноћи, али ако се ово понавља чешће, посебно топлота, било да је од прошлих љетних врућина или гријања током хладних дана, могу се деактивирати активни састојци и конзерванси и пустити неугодне мирисе и бактерије. Препоручује се да се шминка што мање држи у ауту и чим се осјети неугодан мирис да се баци.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име