На репертоару Културног центра поново представа „Мујо, Суљо и Фата у друштву спектакла”

0
166

У уторак, 13. фебруара 2018. године, од 19,00 часова, можете погледати представу „Мујо, Суљо и Фата у друштву спектакла” у Културном центру Источно Ново Сарајево.

Прије рата свако село у БиХ је имало асфалтни пут, струју, воду амбуланту. Сваки најмањи град је имао библиотеку и дом културе. Незапосленост је била минимална. Скоро свако је имао стан. И радничка и сељачка дјеца су могла завршити факултете. И радничке породице су могле ићи на љетовања и зимовања. Здравствена заштита је била добра и бесплатна. Образовање је било одлично. Онда смо гласали да промијенимо друштвени систем и да нам буде боље. Резултат је више од 100.000 мртвих глава, стотине хиљада физички и психички обогаљених људи, преко 2,5 милиона расељених. Такође, уништени су јавни и приватни објекти, путеви, жељезнице. Онда је почела приватизација. Паралелно је почела Велика пљачка БиХ. У потпуности су пропали индустрија, земљорадња и сточарство. Образовање се срозало до полуписмености. Тешки криминал је драстично порастао.

Сада живимо у земљи у којој је скоро половина радно способног становништва незапослено. Огромна већина оних који имају посао једва саставља крај с крајем. Осјећамо се понижени и почели смо да се срамимо сами себе.

У представи „Мујо, Суљо и Фата у друштву спектакла“ покушали смо да растумачимо зашто смо ту гдје јесмо? А то мјесто гдје јесмо је ово: најсиромашнија и најзаосталија земља у Европи. Ова представа је политичка комедија.

А ми немамо право да и даље уништавамо капитал који су нам оставили наши родитељи – тешко радећи, одричући се , градећи један бољи свијет, Проћердали смо скоро све што су нам оставили. Једну достојанствену земљу, која је унаточ свим својим недостацима, била земља поносних људи који су имали угодан живот, довели смо до биједе и јада“, каже продуцент ове представе Харис Пашовић.

Цијена улазница је 5,00 КМ.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име