Најбољи бесплатни антивируси

0
601

Било да је ријеч о бесплатним верзијама или тест-програмима компанија које нам нуде краткотрајну заштиту како би промовисале свој производ, број антивирусних софвера на тржишту све је већи.

Баш зато није једноставно изабрати прави софтвер. Такође, некада антивирусни програм није довољан. Потребно је користити комбинацију антивирусних софтвера и антималвер програма како бисте имали апсолутну заштиту од различитих типова напада.

Како бисмо вам помогли да ријешите овај проблем, представљамо вам најбоље програме овог типа које можемо да очекујемо ове године.

Авира

Ријеч је о бесплатном програму који само једним кликом скенира ваш комплетан систем. Добра страна Авире јесте то што је сервер лоциран “на облаку”, односно онлајн, што значи да се резултати аутоматски провјеравају с централом, па то убрзава рјешавање проблема.

Међутим, осјетна мана овог програма јесте то што се рад система успори током скенирања. Ипак, имајући у виду све предности које софтвер има, повремено успоравање није висока цијена. Добра вијест је и то што Авиру могу користити и корисници Windowsa, а и Mac рачунара.

Аваст

Када анализирамо његове перформансе и могућности, не изненађује нас чињеница да је овај програм добио прегршт награда.

Аваст дјелује превентивно, односно скенира сам код сваког програма, сајта или документа с којим долазите у контакт и блокира све оне који му се учине сумњивим. Након што установи проблем, он шаље “вирус” свим осталим рачунарима који су корисници Аваста и тиме их упозорава на потенцијалну опасност.

Такође, не морате бринути да ли вам је можда заражен штампач, телефон, таблет или неки други уређај који је повезан на мрежу, јер ће овај антивирусни програм то учинити умјесто вас. Будите безбрижни и безбједни.

АВГ

Још један добар избор за све кориснике који не желе да плаћају свој антивирусни програм.

Једна од најбољих могућности овог софтвера је то што је готово све аутоматизовано – почевши од ажурирања, о ком готово никада нећете морати да размишљате, преко редовног скенирања цијелог система заказаног за одређено вријеме, при чему ће се уклонити сви потенцијални проблеми, па све до превентивног провјеравања фајлова с којима тренутно радите.

Поврх свега, доступан је корисницима обје популарне платформе, Windows и Macintosh.

Битдефендер

Иако се неке напредне функције овог система заштите плаћају, основна верзија је потпуно бесплатна и може вам користити у свакодневном раду.

Једна од његових предности је и та што овај систем врло поуздано детектује све покушаје преваре или крађе података, било да су у вашем рачунару или на неком од сајтова које посјећујете.

Такође, ако желите да га користите на Mac или Андроид уређају, на сајту овог антивирусног система пронаћи ћете инсталације и за то. Покривеност и поузданост су свакако нешто чиме се овај систем може похвалити.

Инсталирајте било који од ова четири програма и користите свој рачунар безбрижно. Имајући у виду да су хакерски напади и нарушавање приватности на интернету постали чести, морате учинити све што је у вашој моћи да се на вријеме заштитите и сачувате свој систем од спољашњих утицаја.

За оне који се не задовољавају готовим рјешењима, постоји и могућност развијања сопственог система заштите. Да направите такав корак, морате се опремити свим знањима потребним за креирање овако сложеног софтверског рјешења.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име